Target-sjefen går av etter gigantisk hackerangrep

Har jobbet for selskapet i 35 år.

Den amerikanske butikkkjeden Target ble det uheldige offeret for et av de mest omfattende hackerangrepene i senere tid, da digitale innbruddstyver stakk av med kredittkortinformasjonen til hele 40 millioner kunder, hvorav 2000 var norske.

I etterkant av ranet opplevde undergrunnsmarkedene som tilbyr stjålne kort en bratt økning i tilbudet av slike kort, og hendelsen var så alvorlig at tyvene til og med terget på seg andre hackere, som stengte noen av markedene som tilbød den stjålne informasjonen.

Tyveriet har selvsagt fått store, interne konsekvenser for Target, og nå meldes det i en pressemelding at styreleder og toppsjef for selskapet, Gregg Steinhafel, fratrer sine stillinger med øyeblikkelig virkning.

– Største prøvelsen noensinne

Fratredelsen kunngjøres av Steinhafel selv i et brev til selskapets styre, hvor det kommer frem at han har tatt avgjørelsen på eget initiativ etter interne diskusjoner i styret. Steinhafel har vært ansatt hos Target i nærmere 35 år.

I brevet skriver den avtroppende sjefen at de siste månedene har vært den største prøvelsen i selskapets historie. Han peker på at Target har begynt å foreta sikkerhetsmessige forbedringer, og at dette er den beste tiden for en endring i lederskapet.

Økonomisjef hos Target, John Mulligan, skal fungere som midlertidig toppsjef inntil styret har funnet en permanent arvtaker. Steinhafel skal fortsette å ha en rådgivende funksjon i overgangsperioden, og sier i brevet at han akter å jobbe nært med styret i denne perioden.

Det kan ta lang tid før Target-angrepet blir oppklart: Etterforskerne tror hackerne kan ta årevis å finne »

Les også
Må betale over 80 millioner etter hacker-angrep
Les også
– Target-hackerne kan ta årevis å finne
Les også
Target-hackerne angrepet av andre hackere
Les også
Stjålne kredittkort er på billigsalg etter hackingen
Les også
2000 norske bankkort i hackernes hender
annonse