Til hovedinnhold

Må betale over 80 millioner etter hacker-angrep

Den amerikanske giganten Target må punge ut erstatning.

Lynn Watson / Shutterstock.com
Ole Henrik Johansen

Mot slutten av 2013 opplevde den amerikanske giganten Target å bli utsatt for et massivt hacker-angrep der uvedkommende fikk tilgang til sensitiv informasjon fra hele 40 millioner av selskapets kunder. Blant disse var informasjon om rundt 2000 norske bankkort.

I kjølevannet av innbruddet har et søksmål ventet på trappene, og utfallet av denne er nå et faktum. Target har gått med på å betale en gigantisk erstatning, og håper med det å legge fortiden bak seg, melder CNet.

– Vi er fornøyd med å se at prosessen går fremover, og ser frem til en resolusjon, sier Targets talsperson Molly Snyder til nettstedet.

Kan måtte punge ut over 80 millioner

Target har altså gått med på en enighet som nå skal må godkjennes av en føderal domstol. Den går ut på at selskapet kan måtte betale opptil 10 000 amerikanske dollar i erstatning til individuelle kunder.

Dermed kan selskapet måtte betale totalt 10 millioner dollar i erstatning til hacker-ofrene, hvilket utgjør over 80 millioner norske kroner med dagens dollarkurs.

Gregg Steinhafel måtte slutte som sjef i Target etter angrepet. Foto: Target

En enormt angrep

Angrepet som fant sted mellom 27. november og 15. desember i 2013, hvor hackere fikk kloa i sensitiv informasjon som kortnummere. I alt ble hele 1797 butikker i kjeden gjenstand for angrepet, og i ettertid har dette angrepet fått økonomiske følger for Target.

De måtte nemlig nylig si opp hele 1700 ansatte i kjeden, noe som utgjør totalt 13 prosent av de alle ansatte i konsernet. Blant disse var sjefen selv, som måtte ta sin hatt og gå etter 35 år i selskapet.

Target-angrepet falt ikke i god jord hos alle
Les om hvordan hackere angrep Target-hackerne »

(Kilde: CNet)

annonse