Til hovedinnhold

Tid for Palm

Palm har slitt som en utfordrer i smartmobilmarkedet lenge. Akkurat da alle trodde det var kroken på døra for Palm, lanserte de den nye modellen Palm Pre under årets CES-messe i Las Vegas. 
Pre har vakt stor interesse i teknologiverdenen, og er spådd å bli en skikkelig Iphone-konkurrent. Omsider er den trykkfølsomme smarttelefonen klar for salg i USA, mens Europa fortsatt må vente noen måneder på sin versjon.

England venter spent

Det engelske dingsemagasinet T3 er blant dem som allerede har testet den amerikanske varianten av Palm Pre. De slår fast at den er en super smarttelefon, og holder fast ved at Pre er iPhones første ordentlige konkurrent når det gjelder både design og funksjonalitet.
De elsker at den er rask, synergien og den universelle søkemuligheten, touch-skjermen og det utskiftbare batteriet. Tastaturet, skyvemekanismen og batteritiden er de imidlertid ikke så begeistret for.
Ali i alt gir T3 Palm Pre fire av fem stjerner og sier at det er vanskelig å si at den er bedre enn iPhone når iPhone har 35 000 applikasjoner (50 000 i følge Apple selv), mens Pre bare har 18.


Magasinet  T3, som selv har kåret Palm Pre til årets dings, har også tatt en titt på hvordan Pre gjør det i test hos amerikanerne. De konkluderer med at det stort sett er to tomler opp for den nye smartmobilen.

Her er hva noen av de amerikanske testerne mener:
Engadget legger ikke skjul på at det er en flott telefon, men understreker samtidig at den ikke er perfekt. Selv om mye kan forbedres, er det også mye på Palm som slår de andre ned i støvlene.
Gizmodo er svært fornøyd med programvaren og innholdet på telefonen, men misfornøyd med den fysiske utførelsen. De mener Palm hadde fått den perfekte telefon om de hadde holdt seg til innholdet og latt noen andre ta seg av det ytre designet og utførelsen.
Slashgear er takknemlig for at Palm har laget en imponerende smarttelefon som skiller seg ut. Selv om det er rom for forbedringer i webOS, vil de anbefale telefonen selv i sin litt fomlende begynnelse.

Boy genious report mener Pre har massevis av potensiale, og venter spent på å se hva utviklerne kan komme opp med av programmer til mobilen.

Wall Street Journal er mest opptatt av at deres uferdige applikasjonsbutikk, App Catalog, er deres største ulempe. Her var det bare rundt et dusin applikasjoner i det Pre kom på markedet. Hvis de klarer å fikse opp App Catalog og tiltrekker seg et bredt utvalg av tredjepartsprogrammerere, har Wall Street Journal likevel tro på at Pre kan gi både iPhone og Blackberry hard konkurranse.
Newsweek mener derimot at den ikke er noen iPhone-killer, at Apple-fans kan puste lettet ut. Likevel påpeker de at Pre har mye som iPhone mangler, som et fysisk tastatur. Programvaren og brukergrensesnittet er magisk og den trykkfølsomme skjermen bedre enn på iPhone.

New York Times kaller den for en remixet iPhone, mens USA Today ikke kan tenke seg en mer behgelig mobil å holde i hånden. Ikke bare er den god for øynene, den har også en lekker skjerm som egner seg for å surfe på nett eller se på YouTube. Operativsystemet webOS, som Palm har utviklet fra grunnen av, har også stort potensiale.

Mer om
annonse