Til hovedinnhold

Grensesnittene som skal knuse Iphone

LG har gjort det, og snart kommer også Samsung med et nytt grensesnitt som kan ta opp kampen med Iphones suverene touch-grensesnitt. Og om ikke lenge er de første Android-mobilene med Cupcake versjon 1.5 her. I tillegg er Palm klar med et helt nytt OS, kalt "Pre".

3D-grafikk

LG kaller sin versjon for S-Class, mens Samsung i følge utviklerne vi snakket med i Barcelona vil kalle sin versjon basert på samme plattform for Cube.

De nye brukergrensesnittene har unektelig hentet mye fra Iphone, og i LGs Arena er likhetene så mange at et søksmål fra Apple må være tilnærmet uunngåelig. Blant annet benyttes den samme knipe og sperrefunksjonen for zoom inn- og ut.

Om de nye grensesnittene virkelig vil knuse Iphone gjenstår å se. Vi merker oss i alle fall at konkurrentene har lagt seg i selen for å komme opp med en løsning som kombinerer det beste fra to verdener- enkelheten i Iphones grensesnitt, og de avanserte mulighetene som du får ved å benytte 3D, flash og kjøre multitasking på mobiltelefonen. Men Apple kan selvsagt komme sterkt tilbake gjennom oppdateringer til sitt operativsystem.

Kommer nå

Samsung har ennå ikke bekreftet at de vil bruke Cube, mens LG viste sin Arena på Mobile World Congress for et par måneder siden. Der traff vi også selskapet som har utviklet plattformen for de nye grafiske grensesnittene.

Nå er det bare kort tid før LG Arena kommer i salg, og vi har fått kikket på en norsk versjon av grensesnittet, noe du kan se mer av på filmklippet under. Det er Daniel Hillarøy i LG som forklarer.


[wip4: video=303 width=468 align=left]

Glem heller ikke å ta en titt på vårt videoklipp av utviklerversjonen, som gir et innblikk i noe av det vi kan vente oss av Widgets, når designerne får kloa i utviklingsverktøyet.
[wip4: video=301 width=468 align=left]

Mer om
annonse