Til hovedinnhold

Palm EOS først med WebOS i Norge?

Palm presenterte sitt nye operativsystem for mobiltelefoner, WebOS, på modellen Pre under CES i januar. Siden har det vært temmelig stille. Nå ryktes det imidlertid at en ny modell, EOS, kan bli den første WebOS-modellen som når Norge.

Svak på service

Norges største distributør av mobiltelefoner, Brightpoint, sier de ikke har planer om å distribuere Palm i Norge slik situasjonen er i dag. – Vi har gitt beskjed om at det kan være interessant dersom Palm kommer opp med en god lokal serviceordning, sier Marius Fjeld i Brightpoint til Mobilen.no.

Løsningen med å sende telefonene ut av landet for reparasjon eller bytting har tatt for lang tid, og i enkelte tilfeller skal det også ha vært problematisk å spore hvor i systemet mobiltelefonene har befunnet seg. – Det har skapt en del frustrasjon ute hos forhandlerne, sier Fjeld.

Emcom

I stedet er det Emcom som vil distribuere Palm i Norge. Selskapet opplyser på sine hjemmesider at de vil lansere den europeiske versjonen av Palm Pre så snart den blir tilgjengelig. Men når vi kontakter Emcom får vi vite at de foreløpig ikke har fått noen opplysninger om når dette kan skje.

Den siste mobiltelefonen med PalmOS, Palm Centro, er i ferd med å fases ut. Den andre Palm-mobilen som selges i Norge, Palm Treo Pro, har Windows Mobile fra Microsoft.

Det er Commersial Times som skriver at den kinesiske produsenten Compal er i gang med å produsere den nye modellen på oppdrag fra Palm. Ifølge meldingen som er gjengitt i Mobil.se, dreier det seg om en modell med 2,6 tommer trykkfølsom fargeskjerm, qwerty-tastatur på fronten (tommeltastatur) og støtte for multitouch. Modellen skal være klar i oktober, og skal ha støtte for den type 3G-teknologi vi benytter i Europa.

Palms første mobiltelefon med WebOS, modellen Pre (til høyre på bildet), ble først produsert med CDMA-teknologi. Denne teknologien brukes ikke i norske mobilnett.

Mer om
annonse