Nyhet

Her er Zotacs nye Steam Machine...

...som Norge ikke får.

Oppdatert 4.11: Zotac bekrefter til Tek.no at deres Steam Machine ikke vil komme til Norge.

Det har gått langt over et halvt år siden Hongkong-baserte Zotac kunne annonsere at de jobbet med en liten Steam Machine – altså en liten stuevennlig PC som er ment å kjøre Valves operativsystem Steam OS.

Men både Zotac og interesserte har måttet vente på andre. Intel måtte først slippe Skylake-plattformen, og den etterlengtede Steam-kontrolleren måtte først bli ferdig.

Men nå er det tydeligvis snart dags, ettersom Zotac omsider har dratt sløret av fullstendige spesifikasjoner og pakkens innhold.

Kontroller følger med

Foto: Zotac
Foto: Zotac

Steams småsmekre kontroller (YouTube-skrytevideo her) med det treffende navnet «Steam Controller» følger altså med i pakka dersom du skulle finne på å plukke opp Zotac NEN SN970 – selskapets første Steam Machine.

Den lille datamaskinen – som vi for øvrig merker oss har fått bedre luftemuligheter siden vi så en prototype tidlig i sommer – kommer også med Steam OS ferdig installert på harddisken. Det er for øvrig en 2,5-tommers variant med kapasitet på én terabyte.

I tillegg kan den alternativt utstyres med en M.2 SSD-modul.

Datamusklene er det altså en Intel i5-prosessor som står for: Core i5-6400T med TDP på relativt beskjedne 35 watt. Denne har fire kjerner og tikker av gårde på 2,2 GHz, eller opp til 2,8 GHz i turbomodus. Åtte gigabyte RAM skal sørge for at datamaskinen husker det viktigste, og dette kan utvides til 16 GB dersom du føler for det.

For anstendig spillytelse samarbeider naturlig nok prosessoren også med en dedikert grafikkløsning fra Nvidia. Her sier Zotac at det er et GeForce GTX 960, men som tilfelle er med Zotac Zbox Magnus EN970 er det nok i praksis snakk om et GTX 970M. Den nye datamaskinen heter også tross alt Zotac NEN SN970.

Tilkoblingsbonanza

Et punkt der Zotacs lille spill-PC virkelig skiller seg ut, er på tilkoblingsfronten. Den har fire HDMI 2.0-utganger, noe som bør gjøre det mulig å sette opp et heftig flerskjermsoppsett dersom du skulle ha lyst til det. Ellers har den minnekortleser, to gigabit LAN-porter, fire vanlige USB-porter (2 x USB 2.0 og 2 x USB 3.0), og en USB 3.0 Type-C.

Fire HDMI 2.0-porter er ikke dagligdags på en slik datamaskin. Foto: Zotac

Trådløst går det naturlig nok i 802.11ac Wi-Fi og Bluetooth 4.0.

Et problem ved å ha en PC i stua har gjerne vært støy, men også dette skal Zotac ha fikset med denne designen. Datamaskinen har en dobbel kjøleløsning som ifølge pressemeldingen skal være «whisper quiet» selv når viftene går på full guffe.

Valve satser også på strømmemarkedet:
Steam Link blir en rimelig strømmeboks >>>

(Kilde: Pressemelding via TechPowerUp)

Les også
Valves Linux-baserte spillmaskin ble ingen suksess – nå er Steam Machines fjernet fra Steam-forsiden
Les også
Nå er Valves «konsoll-PC-er» rett rundt hjørnet
Les også
Alienwares spillmaskiner blir kraftigere
Les også
Intel har lansert «Skylake»
Les også
Zotacs lille spill-PC er nesten en «Steam Machine»
annonse