Tek.no

Nyhet

Alienwares spillmaskiner blir kraftigere

En rekke modeller blir oppgradert – og Dell slipper spennende spillmonitor.

Dell
28 Aug 2015 18:00

Dell-eide Alienware er en av mange produsenter som lager reinspikka spillmaskiner for deg som liker å spille spill. Nå har de tatt frem en rekke av dagens modeller og oppgradert dem, melder selskapet i en pressemelding.

Blant modellene som nå blir pusset opp finner vi blant annet spillmaskinen X51, samt de bærbare maskinene Alienware 13, 15 og 17. I tillegg slipper Dell en ny 27-tommers monitor som også skal fri til spillerne.

X51 R3 får en ny kjøleløsning. Foto: Dell

Alienware X51 R3

Den første maskinen som blir oppdatert er Alienware X51 R3, som blant annet får den nyeste Skylake-generasjonen med prosessorer i form av i5K og i7K fra Intel under panseret. Til å holde prosessoren kjølig under last får maskinen nå et nyutviklet vannkjølingssystem.

Les vår test av Skylake her »

Når det gjelder grafikk, kan du velge mellom en integrert løsning fra Intel eller det kraftigere kortet i form av GeForce GTX 960 fra Nvidia. Det er også støtte for Alienware Graphic Amplifier-boksen, slik at du kan få enda kraftigere skjermkort som for eksempel Nvidia GeForce GTX Titan X.

Du kan også oppgradere minnet til DDR4 og nye SSD-er som bruker M.2 PCIe-grensesnittet med støtte for en båndbredde på opp mot 4 GB per sekund. Også USB 3.1-porter er på plass for kjappere overføring av data.

Lurer du på hva forskjellen mellom M.2 og SATA er? Les vår guide til diskens mange tilkoblinger » (Tek Ekstra)

Alienware X51 R3 kommer til Norge 9. september, og får en startpris på 12 790 kroner.

De bærbare maskinene blir oppgradert. Her med den eksterne grafikkboksen. Foto: Dell

Alienware 13, 15 og 17

Også de bærbare maskinene Alienware 13, 15 og 17 blir oppdatert. De får blant annet et system som dynamisk regulerer overklokkingen av prosessoren uten at det blir problemer med varme, for å tyne ut mest mulig ytelse.

Maskinene får nye porter i form av USB type C-porter, med støtte for blant annet USB 3.1 og Thunderbolt 3. Maksinene får også bedre nettverkskontrollere i form av Killer Wireless AC 1535 og Killer E2400 High Performance Gigabit Ethernet. Maskinene leveres med Windows 10 og du kan koble til grafikkboksen Alienware Graphics Amplifier for bedre grafikkytelse.

Alienware 17 kan leveres med en såkalt IGZO-skjerm, som kan by på 4K-oppløsing og lavere strømforbruk. Den samme IGZO-teknologien får du også på den minste modellen Alienware 13, med blant annet berøringsfølsomhet og QHD-oppløsning. Alienware 15 på sin side er den eneste modellen som også kan konfigureres med den nye AMD Radeon R9 M395X-skjermkortet.

Alienware 17 er forventet i butikkhyllene den 9. september og får en startpris på 16 490 kroner. Vil du heller ha en av de to mindre modellene vil disse komme den 10. september, og her vil prisene starte på henholdsvis 11 990 og 13 990 kroner.

Vi vet ennå ikke mye om skjermen, og dette er det eneste bildet vi har av den. Foto: Dell

Ny spillskjerm fra Dell

I tillegg til nye Alienware-maskiner kommer også Dell med to nye skjermer. Den ene er laget spesielt for å matche spilleres behov.

Modellen heter S2716DG og er som navnet tilsier en monitor på 27 tommer. Skjermen har støtte for Nvidias G-Sync-teknologi, og har en oppdateringsfrekvens på 144 bilder per sekund. Samtidig oppgis det en responstid på 1 millisekund. Dog er ikke oppløsningen nevnt i pressemeldingen.

Samtidig kommer det også en monitor som blir Dells første skjerm som er kurvet. Dette er også en skjerm på 27 tommer, og får navnet SE2716H. Denne vet vi ikke stort mer om annet enn at den har innebygde høyttalere på 9 watt.

Pressemeldingen bekrefter at disse to skjermene kommer til Norge, men at hverken pris eller tilgjengelighet er kjent ennå.

Dell har også nettbrett
Her kan du lese om den nye modellen som skal tåle det meste »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Du har aldri hørt om dem, men de lager ekstreme datamaskiner
Les også
Dell U3415W: Skjermen for deg som trenger god plass på skrivebordet
Les også
LG lanserer sitt kraftigste nettbrett hittil
Les også
Ekstern grafikkforsterker gir laptopen superkrefter
Les også
Spinnvill spillmaskin fra Alienware
annonse

Les også