Til hovedinnhold

Bluetooth som ikke tapper strømmen

Det slipper du med den nye lavenergi-utgaven av Bluetooth som vil bli å finne på mobiler fra og med neste år. Produsenten CSR sier i en pressemelding at de har utviklet en Bluetooth teknologi de kaller Blue Core 7 som bruker over ti ganger mindre strøm enn dagens teknologi.

CSR demonstrerte nylig den nye teknologien på et bransjemøte i San Francisco, og tror Blue Core 7 vil bli integrert i nye mobiler fra første kvartal 2009.

Færre frekvenser

Grunnen til at Blue Core 7 tapper mindre strøm er at det brukes færre frekvenser i selve overføringen av data, sammenlignet med standard Bluetooth som bruker 32 frekvenser. Blue Core 7 bruker ifølge Slashphone bare tre frekvenser.

I et stadig voksende marked for Bluetooth-produkter til mobilen, først og fremst headsett, har det vært et problem at bruk av blåtann går ut over batterikapasiteten på mobilen.

Framtidens Bluetooth

Robin Heydon fra CSR sier i pressemeldingen at den nye teknologien vil åpne for Bluetooth på nye produkter, og at det er en teknologi for fremtiden.

- CSR tilkoblingsfunksjon integrerer flere teknologier sammen med standard Bluetooth og vi tror bestemt at dette blir en del av fremtidens mobile håndsett. Vi har demonstrert at lavenergi Bluetooth virkelig fungerer i et håndsett. Lavenergi Bluetooth åpner for mange nye markeder og vil gjøre at uttallige apparater vil få trådløs tilkobling som tidligere ikke har hatt det på grunn av hensyn til strøm, sier Heydon.

Mer om
annonse