Til hovedinnhold

Bluetooth i fingerneglformat

Den enkleste måten å overføre musikk og filer fra en mobiltelefon til en annen er ved å sende den over bluetooth. Men du kan like gjerne sende dette til eller fra en PC som har Bluetooth innbygd.
Ikke alle PC-er har Bluetooth, men med en liten USB-plugg kan du gi maskinen full bluetoothfunksjonalitet.
Verdens minste
Slike USB-enheter, gjerne omtalt som ”dongler”, har vært på markedet i mange år allerede. Men den nye pluggen fra Santok skiller seg likevel fra det meste vi har sett. Ikke bare har den bra spesifikasjoner, men den er så liten at det vel ikke er praktisk mulig å gjøre den mindre.
Bluetoothdongelen er angivelig verdens minste, på størrelse med en fingernegl. Fasongen er avrundet så du slipper å risikere at dongelen blir ødelagt om du lar den sitte i maskinen. Løsningen fungerer med andre ord omtrent som om Bluetooth var innbygd. Den eneste ulempen vi kan se er at du må avse en av USB-kontaktene til dongelen.
Kjapp
Pluggen er enkel å installere, og kan også brukes om du vil sette opp en Skypesamtale via trådløst headsett. Rekkevidden er opp til 80 meter med fri sikt, og overføringshastigheten 3,0 Mbit/s.
Dongelen gjør det ikke bare mulig å overføre filer. Du kan også streame musikk til kompatible høytalere eller stereomottakere med A2DP.
Dongelen selges via Expansys.no, og koster 70 kroner + frakt.

Mer om
annonse