Til hovedinnhold

Få maks ut av Iphone 3G-batteriet

For nå har de heldige Iphone-eierne fått helgen på seg til å teste ut denne spennende telefonen. Det kan være en delt affære, for alle de unektelig flotte funksjonene gjør sitt til at batterilevetiden for mange oppleves som ganske dårlig.
Da er det greit å vite at Gizmodo har samlet de ti beste triksene som kan brukes for å få det maksimale ut av batteriet på telefonen.
Skru ned lysstyrken
Den nye Iphone-skjermen har visstnok større lysstyrke enn den originale modellen, men hvis du vil spare litt på batteriet bør du passe på at den ikke kjører på maks. Du anbefales å sette den til 10 prosent lysstyrke. Dette kan gjøres under Innstillinger/Lysstyrke.

Skru av Wi-Fi og Bluetooth
Når du ikke bruker data over lengre tid kan det være fornuftig å skru av oppkoblingen mot trådløse nett. Det bruker riktignok ikke like mye strøm som Edge og 3G, men når du ikke har behov for det er det like greit å skru det av. Dette kan gjøres under Innstillinger/Wi-Fi. Samme prinsipp gjelder for Bluetooth.


Skru av 3G
En av de viktigste forbedringene på den nye modellen er 3G-støtte, noe som vises i navnet Iphone 3G. Dette bruker allikevel unødvendig mye strøm, og det kan være greit å skru av dette når du ikke trenger det. 3G kan være greit til surfing, Youtube, Appstore og når du har viktige telefonsamtaler. Til e-post, været og mindre tjenester som Twitterific holder det med Edge. Skru det av på Innstillinger/Generelt/Nettverk.

Skru av vibrering på spill
Spill som benytter seg ofte av vibrasjon drar unødvendig mye kraft av batteriet. Hvis det er mulig, sjekk innstillingene på spillet om det går an å skru av denne funksjonen.

Begrens GPS-bruken
Siden det ikke er en skikkelig navigasjonsløsning som viser vei på Iphone 3G kan det være greit å begrense bruken til det minimale. Så fort du har funnet ut hvor du er bør du avslutte hele applikasjonen. Blir du usikker på hvor du er kan du heller starte den på nytt igjen.

Kjøp alt i Itunes
Du kan kjøpe sanger og nye applikasjoner direkte fra Iphone 3G, men det krever en god del av batteriet. Derfor er det bedre å kjøpe slikt via Itunes på datamaskinen din. Når du kobler deg opp for å synkronisere får du også litt ekstra kraft ved at telefonen lades via USB-tilkoblingen.


Sett autolock til ett minutt
Autolåsen på telefonen er et bra hjelpemiddel for å slå av skjermen når du har glemt det. Mest effekt får du ved å sette den til et minutt, men du kan også velge andre intervaller i tilfeller der det passer. Still inn dette på Innstillinger/Generelt/Autolås.

Vær forsiktig med 3D
Iphone 3G har, med rette, fått mye skryt for sine flotte spill. Mange tar i bruk de gode 3D-mulighetene på telefonen. Problemet er at det ser ut til å kreve ekstremt av batteriet. Nå hevder Gizmodo riktignok at det kanskje er hele prosessen med spill, der hele telefonens funksjonsspekter tas i bruk, som er problemet. Allikevel er 3D-spill kanskje det som i så måte er mest krevende, og sånn sett bør kanskje bruken av disse begrenses.

Skru av Push
For de som er avhengige av e-post og krever full tilkobling hele tiden er det kanskje ikke noe alternativ å slå av push-muligheten som Iphone endelig har fått. Det krever imidlertid en del mer strøm å kjøre push enn å sjekke e-post ved faste intervaller. Sånn sett er én time det som krever minst av batteriet. Enda mindre strøm brukes hvis du kun sjekker det manuelt når det trenger. Sett innstillingene på Innstillinger/Hent nye data.

Lad mobilen hele tiden
Skaff deg tilbehør for å lade mobilen der du er. Både via PC-en, dockingstasjonen og en 12 Volts-adapter i bilen bør du sørge for å gi telefonen litt ekstra kraft.

annonse