Til hovedinnhold

Fra og med i natt kan du kjøpe iPhone 6

Så mye koster den, så lenge må du vente, og denne modellen passer best for deg.

Apples nye toppmodeller, iPhone 6 og iPhone 6 Plus, dukket opp i Apple Store-butikker i enkelte land allerede fredag 19. september, men det er først nå telefonene blir tilgjengelig her i Norge.

I løpet av de tre første dagene iPhone 6 og 6 Plus var i salg, har telefonene solgt i hele 10 millioner enheter, ifølge Appleinsider. Det er én million enheter mer enn de tre første salgsdagene av iPhone 5C og iPhone 5S.

Har du tenkt å bli en av de første i Norge som kjøper iPhone 6 eller 6 Plus, har du muligheten allerede fra og med ett minutt over midnatt, natt til fredag 26. september. Da starter nemlig salget i Norge.

Her er noen av spørsmålene du kanskje har lurt på:

Apple iPhone 6.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Når og hvor kan jeg bestille den?

Det er allerede nå mulig å forhåndsbestille iPhone 6 i mange nettbutikker, men Apples egen nettbutikk tillater ikke at du bestiller før midnatt, natt til fredag 26. september. Hos NetCom og Telenor kan du forhåndsbestille allerede nå.

Er du av den utålmodige sorten, vil enkelte fysiske butikker holde nattåpent fra og med midnatt. Men mengden enheter på lager kan være svært begrenset mange steder.

– Vi kommer til å holde nattåpent i fire butikker i Oslo-området. Butikkene åpner klokken 00:01, og har rett i overkant av 200 iPhone 6 som vil bli solgt med abonnement, opplyser salgssjef Morten Mikkelsen i Elkjøp til Tek.no.

De fire butikkene er Elkjøp Megastore Lørenskog, Elkjøp Skøyen, Elkjøp Express Hegdehaugsveien og Elkjøp Express Arkaden.

Mikkelsen forteller at de ser på dette som den største iPhone-lanseringen de siste årene.

– Spesielt oppgradering av skjermstørrelse og NFC som åpner for utstrakt bruk av mobiltelefonen som betalingsløsning, gjør at vi tror på stor etterspørsel etter både iPhone 6 og 6 Plus fremover.

Eplehuset åpner sine fysiske butikker i Markeveien, Storgata og Midtbyen (Bergen, Oslo, Trondheim) klokken 08:00 fredag morgen, mens de øvrige butikkene følger ordinær åpningstid. De har fått inn rundt 1000 enheter i fargene gull, sølv og grå. Det er imidlertid kun 16 GB-versjonen de har fått inn i første omgang, og kun et begrenset antall iPhone 6 Plus. Men ifølge Eplehusets nettsider venter de en ny ladning med iPhone 6-telefoner allerede neste uke.

Det vil ikke være mulig å reservere iPhone 6 i de fysiske butikkene til Eplehuset, men bestillinger kan gjøres i nettbutikken.

Hvor lang er leveringstiden?

Får du tak i telefonen i en fysisk butikk, er du heldig – det kommer til å være et svært begrenset antall tilgjengelig på lanseringsdagen.

På komplett.no kan du forhåndsbestille iPhone 6 allerede før lanseringsdagen, og Komplett oppgir på bestillingssidene at de forventer inn 20 enheter eller flere av hver modell 3.-6. oktober, avhengig av modell. Hva som blir faktisk leveringstid når du bestiller, avhenger av pågangen.

NetCom opererer med 1-2 ukers forventet leveringstid på 16 og 64 GB-utgaven av iPhone 6, mens du må belage deg på 2-3 ukers ventetid på 128 GB-modellen. 16 GB-utgaven av iPhone 6 Plus har også 1-2 ukers leveringstid, mens 64 og 128 GB-utgavene har ukjent leveringstid.

Telenor har 2-4 ukers ventetid på 16 GB-utgavene, og fra 2-5 uker på 128 GB-utgaven av iPhone 6. For 6 Plus er leveringstiden 2-3 uker for modellen med 16 eller 64 GB, mens 128 GB-versjonen kan drøye opptil 2-5 uker.

iPhone 6 fås i tre ulike farger.

Bør jeg kjøpe 6 eller 6 Plus?

Vi har foreløpig testet kun iPhone 6, men kommer med en test av iPhone 6 Plus i løpet av helgen. Inntil da kan du lese vår sniktitt her »

De to telefonene er ganske like, men iPhone 6 Plus har fått optisk bildestabilisator – og dermed er kameraet i hvert fall på papiret bedre. Hvor bra det virkelig er, finner vi ut når vi får gjort en grundig sammenligningstest.

iPhone 6 har en skjerm på 4,7 tommer, mens 6 Plus har en skjerm på hele 5,5 tommer. Er du vant til en av de tidligere iPhone-modellene, vil du antagelig synes at 4,7-tommer er mer enn stort nok. Ønsker du en mobiltelefon på størrelse med for eksempel Samsung Galaxy Note III, er det iPhone 6 Plus du skal ha.

iPhone 6 koster 5 790 kroner for 16 GB-utgaven, 6 690 for 64 GB og 7 590 for 128 GB. Plus-modellen koster 6 690 for 16 GB, 7 590 for 64 GB og 8 490 for 128 GB. Dette er prisene i Apple Store, men vær oppmerksom på at Apple-produktene ofte kan være dyrere hos andre forhandlere – så sjekk at du får en god pris. Det kan lønne seg å ta en tur innom Prisguide.no og sjekke laveste pris før du kjøper.

Er du fortsatt usikker på om du bør kjøpe iPhone 6?
Vi har testet den »

Mer om
annonse