Nyhet

Derfor har ikke iPhone 6 skjerm av safirglass

Produksjonsfeil hos leverandør stoppet planene.

Det gikk lenge hardnakkede rykter om at Apples nye telefoner, iPhone 6 og iPhone 6 Plus, ville få skjermer laget av safirglass. Det stemte allikevel ikke, og det var istedenfor selskapets smartklokke, Apple Watch, som fikk skjerm i det dyrebare materialet. Nå har vi imidlertid en forklaring på hvorfor det ble slik, ifølge PhoneArena.

Leverandørfeil

Mange ble forundret da de nye iPhone-modellene «bare» kom med ioneforsterket glass, nettopp fordi de hadde forventet safirglass. Det viser seg imidlertid at den opprinnelige planen var å levere telefonene med det nærmest ripefrie glasset, men at en leverandørfeil forhindret dette.

Ifølge nettstedet Wallstreetforensics.com greide ikke skjermprodusenten Biel and Lens Technologies å levere nok skjermer av optimal kvalitet, og prosjektet ble derfor skrotet.

Dette er så langt det eneste i Apples sortiment som har en skjerm laget av kun safirglass. iPhone har så langt bare fått safirglass over fingeravtrykksknappen.Foto: Apple

Suksessraten på omgjøringen av safirmaterialet til safirglass var bare på spinkle 25 prosent, men det betyr ikke at Apple gikk på en kjempesmell for dét. De mislykkede skjermene fikk nytt liv i selskapets smartklokke, Apple Watch. Og i neste omgang iPhone er det en god sjanse for at safirglasset faktisk gjør sitt inntog også i mobiltelefonene fra Silicon Valley-produsenten.

Dessuten har leverandøren av råmeterialet til safirglasskjermene, GT Advanced Technologies, vist at de faktisk kan levere i store nok kvanta til å oppfylle Apples krav. Feilen hos Biel and Lens Technologies rettes opp senere.

iPhone 6 og 6 Plus kan gå en lysende fremtid i møte:
Kundene kjøper nemlig produktet uten å engang ha sett på det! » (Teknofil)

(Kilde: PhoneArena)

Les også
Apple enige med safirglassleverandør
Les også
Gir opp å lage safirglass til iPhone
Les også
Apple-partner søker om konkursbeskyttelse
Les også
iPhone 6 Plus: Er iPhone 6 Plus for stor?
Les også
Fra og med i natt kan du kjøpe iPhone 6
Les også
Lommetrøbbel for iPhone 6 Plus
Les også
Reiste til London for ny iPhone
Les også
Samme gamle, kjipe Apple
Les også
Se video av de to nye iPhone-modellene
Les også
Kan Apples smartklokke vinne over armbåndsuret?
Les også
Endelig har iPhone blitt stor
Les også
Slik er iPhone 6 sammenlignet med konkurrentene
Les også
Her er iPhone 6
annonse