Til hovedinnhold

Lommetrøbbel for iPhone 6 Plus

Flere medier rapporterer at telefonen bøyes i lommen.

iPhone 6 Plus er den største av Apples to telefoner, og med en skjermstørrelse på 5,5 tommer er det ikke snakk om noen liten telefon vi har med å gjøre her. Likevel er den ikke større enn at den får plass i bukselommer, og det er der problemet oppstår, om vi skal tro brukerne som nå rapporterer om bøyde iPhone 6 Plus-modeller.

Les testen av iPhone 6 her »

Har vært i salg under en uke

Både forumbrukere hos nettstedet Macrumours og en rekke Twitter-brukere har opplevd problemet, og postet bilder og historier om hvordan dette har gått til. Telefonen har kun vært i salg siden fredags morgen, og dermed har problemet brukt under en uke på å oppstå. For én av de uheldige iPhone 6 Plus-eierne, tok det så lite som en dag. Riktig nok en hektisk dag som bryllupsgjest, med middager, dansing og bilkjøring. Telefonen skal ha tilbragt rundt 18 timer i lommen.

Etter at rapportene begynte å dukke opp, tok Lewis Hilsenteger hos nettstedet Unbox Therapy på seg å forsøke å bøye en iPhone 6 Plus med bare hendene, foran kamera.

Slik gikk det da Lew Hilsenteger fra Unbox Therapy forsøkte å bøye en iPhone 6 Plus med bare nevene.

Foreløpig handler rapportene for det aller meste om den største av de to nye iPhone-modellene, men aluminium er et forholdsvis mykt materiale, og begge de nye telefonene er svært tynne. Skribent Russel Holly hos Geek.com fant ut at han skulle sjekke sin vanlige iPhone 6-modell. Telefonen viste seg å ha en svak bue, noe Holly demonstrerer ved å legge telefonen flatt på skjermen, og å vippe den frem og tilbake mellom hjørnene.

Ut fra Unbox Therapys video, og bildene vi har sett så langt, er det den øverste delen av de nye telefonene som er mest sårbar. Det er her alle knappene og SIM-kortluken er plassert, og dermed også her selve aluminiumschassiet er svakest, med utskjæringer og hull til de ulike elementene.

N C (@nelsoncardoz) | Twitter

Selv om de nye telefonene er betydelig større og tynnere enn forrige generasjon iPhone, er det ikke helt nytt at Apples telefoner kan bøyes i lommen. Også flere brukere av iPhone 5 og 5S har rapportert om liknende problemer gjennom årenes løp.

Forsikringsselskapet SquareTrade mener faren for å få ødelagt en ny iPhone er lavere enn for å ødelegge forrige generasjon, eller konkurrenten Galaxy S5.Foto: SquareTrade

Mindre sjanse for uhell?

Det er også en del som tyder på at de to nye iPhone-modellene vil overleve lenger enn tidligere generasjoner. Iallfall om vi skal tro folkene hos forsikringsselskapet SquareTrade. De tester mange av de nye telefonene etter hvert som de kommer, med tanke på hvor høy risikoen er for at produktet blir ødelagt.

De offentliggjorde nettopp resultatene for iPhone 6 og iPhone 6 Plus, sammenliknet med forrige generasjon iPhone, og Samsungs Galaxy S5. Begge de nye iPhone-modellene kommer ut med lavere risiko enn de to det sammenliknes med. Denne testen gjelder imidlertid hverdagslige uhell basert på egenskaper som tyngde, hvor glatte telefonene er og hvor lett de knuser, for å nevne noe.

Trange bukselommer

Etter å ha finstudert vårt eget testeksemplar av den vanlige iPhone 6-utgaven ser det ikke ut til at den har blitt påvirket, etter å ha bodd omtrent en tredel av sin levetid i bukselommer. Men, vi har sett liknende problemer med store telefoner før. Spesielt Sonys Xperia Z Ultra, kjempemobilen med 6,44 tommer stor skjerm, hadde propellform da vi fisket den opp av lommen under fjorårets IFA-messe i Berlin.

Det er med andre ord lurt å være forsiktig med å ha telefonen i lommen, spesielt om telefonen er ekstra stor, eller bukselommene er litt trange.

Apples representanter har ikke ønsket å kommentere saken overfor noen av mediene som så langt har skrevet om saken. Vi har kontaktet Apple i Norge, og kommer tilbake med mer dersom vi får en tilbakemelding.

Les testen av iPhone 6 her »

(Kilder: pcmag.com, squaretrade.com, UnboxTherapy - Youtube.com, appleinsider.com, macrumours.com, cnet.com, geek.com)

Les også
Fra og med i natt kan du kjøpe iPhone 6
Les også
iPhone 6: iPhone 6 byr på topp ytelse i lekker innpakning
Les også
Derfor har ikke iPhone 6 skjerm av safirglass
Les også
Endelig har iPhone blitt stor
annonse