Til hovedinnhold

Nytt overtramp fra Ucan2

I forrige uke kunne vi avsløre at en abonnementsselger hos en forhandler av Ucan2 og NetCom hadde utgitt seg for å være en One Call-selger, og tilbudt kunden å ”bytte mobilnett” fra Telenor til NetCom, hvorpå kunden hadde endt opp med å tegne et Ucan2-abonnement. Både NetCom, Ucan2 og forhandleren Spesialavtale.no lovte da bot og bedring, og hevdet at dette selvsagt var meget beklagelig.

Nå har vi fått et nytt tips – denne gangen via One Calls kundeservice –, der det kommer fram at en annen selger hos en annen Ucan2- og NetCom-forhandler har opptrådt på samme uredelige måte, ved å utgi seg for å være en selger fra One Call. Dette var tre dager etter at vår artikkel ble publisert.

Ucan2: - Har iverksatt tiltak
Det er altså ikke snakk om et engangstilfelle. Selv om det er naturlig å tro at salgsmetoder i gråsonen også forekommer hos andre operatører, er det uheldig at det er samme operatør som igjen knyttes til slike salgsmetoder. Markedssjef Terje Løvdal i Ucan2 bekrefter at det er beklagelig at en slik situasjon har oppstått.

- Vi har iverksatt tiltak for å forhindre at dette skjer igjen. Alle våre samarbeidspartnere vet at dersom man tyr til denne typen metoder vil vi stenge selger ute av systemet. Dette gjelder også dette tilfellet, sier Løvdal til Mobilen.no.

- Når det gjelder denne saken mener vi at det må sees som en følgefeil fra forrige ukes sak. Vi lover å rydde opp og det er selvsagt ikke i vår interesse at kundene skal oppleve slikt i kontakt med oss, legger han til.
Les også: NetCom-forhandler beklager salgsblunder

Opprydding blant selgerne
Å drive salg av mobilabonnement per telefon er tilsynelatende ingen enkel jobb. Stemmen på den andre siden av røret er kanskje allerede fiendtlig innstilt når vedkommende forstår at det er snakk om telefonsalg. Som selger må du dessuten kunne tilby en meget god deal og være meget overbevisende for at den som blir oppringt bestemmer seg for å kutte ut sitt eksisterende mobilabonnement i bytte med et annet – kun etter en kort telefonsamtale. Det kan derfor være veldig fristende for selgere å være ekstra sleipe i en slik situasjon – for eksempel å utgi seg for å være en konkurrerende operatør, eller tilby kunden å ”bytte mobilnett”, framfor å bytte operatør og abonnement.

Samtidig er det lett for kunden å bli forvirret og i etterkant undre på avtalen egentlig gikk ut på. Det er viktig å understreke at du som kunde har angrefrist i slike tilfeller, og at du bør snarest ta kontakt med din operatørs kundeservice dersom du føler deg lurt av en abonnementsselger. Ucan2 hevder at de allerede er i gang med oppryddingen blant sine selgere.

- Jeg kan forsikre om at denne typen overtramp ikke aksepteres av Ucan2, og at dette vil få svært alvorlige konsekvenser, avslutter Løvdal.

Mer om
annonse