Til hovedinnhold

Nå blir fullverdig navigasjon gratis

Vi har tidligerer skrevet om at Googles nye Android 2.0 får en egen modus for bruk når du kjører bil, der du får stemmestyring og enkel tilgang til funksjoner som navigasjon og kartvisning. 

Nå har selskapet vist frem sin nye versjon av Google Maps Navigation for Android-mobiler.

Se video som viser Google Maps Navigation nederst

Fullverdig navigasjon

Det hele ser ut som en fullverdig navigasjonsløsning som tar deg gjennom storbyen sving for sving og rekalkulerer om du bommer på en avkjøring. 

I tillegg kan du velge satellittvisning, slik at du ikke bare ser et generisk kart over området. Her er kartet bygget av ekte bilder som tas fra satellitter. Disse satellittbildene er de samme som du finner på maps.google.com, så det er ikke alle steder dette fungerer like bra. 

I tillegg får du trafikkvisning som forteller deg hvor mye trafikk det er på veistrekningen du skal kjøre. Saktegående trafikk markeres med rødt. Denne tjenesten fungerer imidlertid ikke i Norge eller Sverige ennå. 

Gratis å laste ned

Programmet følger med den nye Motorola Droid, som er først ute med Android 2.0. Programmet skal også være gratis å laste ned til alle telefoner med Android 2.0, men det vil dukke opp reklame i tjenesten senere for å finansiere det.

Du må imidlertid selvsagt betale for datatrafikken som brukes. Telefonen bruker datatrafikk for å laste ned kart, kalkulere ruter og for å få trafikkinformasjon. Satellittbildene bruker selvsagt mer datatrafikk enn kartene. Om det blir mulig å laste ned kart på forhånd til for eksempel et minnekort, er foreløpig usikker.

 (Kilde: mashable.com)

annonse