Nyhet

Tomtom med navigasjon til Iphone

Tomtom lanserte i går en applikasjon til Apples berømte Iphone. Her kan du bruke Iphone bak rattet og få anvisninger, sving for sving, mens du kjører. Programmet fungerer både på vanlig Iphone 3G og på 3GS-versjonen som ble lansert i går.

Tidligere har det bare vært mulig å bruke Google Maps på Iphone, som kan finne adresser og posisjonen din, men som ikke viser deg hvor du skal svinge underveis på kjøreturen din. 

Fungerer som vanlig GPS

GPS-programmet gir deg veianvisninger både via tale gjennom telefonens høyttaler og gjennom visuell beskrivelse på skjermen, på samme måte som Tomtom Navigator på mobiler med Windows Mobile eller S60, eller i frittstående Tomtom-GPS-er.

Tomtom har også utviklet en holder til Iphone som festes med sugekopp i bilens frontrute på samme måte som frittstående GPS-er. Denne skal ifølge produsenten forsterke GPS-signalet.

Programmet ble demonstrert av Tomtoms toppsjef Peter-Frans Pauwels på Apples Worldwide Developers Congress i San Francisco i går. Ifølge mobilsiden.dk, som var til stede, skal programmet være lekkert designet, og bildet følger med når du snur telefonen til landskapsmodus.

Prisen på Tomtom-navigasjon og holder til bilen er dessverre ikke oppgitt, men programmet skal komme i salg på Iphones innebygde App Store i løpet av sommeren.

(Kilde: mobilsiden.dk)

Les også
Nå blir fullverdig navigasjon gratis
Les også
Tomtom Navigator 7
Les også
Navigon lanserer 14 nye GPS-er
Les også
Flash 10 beta kommer i oktober
Les også
Opera Mobile 9.7 beta er tilgjengelig
Les også
Avantgo legges ned
Les også
SE åpner programbutikk til høsten
Les også
Google med GPS-søk til S60
Les også
Egen Facebook for S60
annonse