Til hovedinnhold

Nysgjerrig på Android?

Du kan leke med menyene på Android-telefonen, og til og med installere nye programmer.

Nå kan du sjekke ut Android på din egen PC. Utviklerverktøyet (SDK-en) til det nye mobiloperativsystemet Android har kommet i ny utgave, og som i de tidligere versjonene følger det med et program som emulerer en Android-mobil.

Android på PC-en

Dette betyr at du kan installere SDK-en og leke deg med menyene i Android og gjøre deg kjent med det kommende operativsystemet.

Android SDK versjon 0.9 brukes selvsagt også til andre formål, som å la programvareutviklere teste programmene sine. Dette åpner for at du også kan installere programmer på telefonen. Det er for eksempel mulig å installere Opera Mini i Android-emulatoren.

Om du har en utvikler i magen og du snakker Linux, så kan du laste ned SDK-en til Windows, Linux eller Mac OS X. Det samme gjelder om du bare er nysgjerrig på hva Android egentlig er.

Slik kommer du i gang

Last ned Android-SDK-en fra Google. Pakk ut zip-filen, og gå til mappen "Tools" og start filen "Emulator.exe". Deretter vil et vindu med en mobil med Android dukke opp. Nå kan du kikke i menyene, surfe på nettet og gjør de fleste andre ting med den virtuelle mobiltelefonen.

De første mobiltelefonene med Android er for øvrig på vei. HTC kommer trolig med den første mobiltelefonen med operativsystemet i løpet av de kommende to månedene, og modellen HTC Dream er så godt som bekreftet.

Les mer om HTC Dream »

(Kilde: code.google.com)

annonse