Slik blir Linux-mobilene

I forrige uke arrangerte Google I/O-konferanse, som omhandler utvikling av programvare innenfor selskapet. Her har også Android-laget i Google fått vist frem sin fremgang. Android er Googles nye operativsystem for mobiltelefoner, som nå er under full utvikling.

Nettstedet Androidcommunity.com filmet foredraget som ble holdt av Android-avdelingen i Google. Videoen kan du se nederst i artikkelen.

Visuelle forbedringer

Det er spesielt brukergrensesnittet som har gjennomgått store forandringer de siste månedene. Her har Google prøvd å tenke nytt på mange områder.

For å låse opp tastaturet i Android-telefoner drar du fingeren over skjermen i et spesielt mønster. I videoen er det bokstaven G som tegnes for å låse opp telefonen. For å åpne tekstmeldingsfunksjonen drar du fingeren ned fra toppen av skjermen, og det omvente for å komme tilbake til hvilemodus.

Noe annet vi fort legger merke til i videoen, er at det har dukket opp flere arbeidsområder, slik man er vant med fra samtlige Linux-distribusjoner til PC-en. Her drar du fingeren fra side til side for å bla mellom de forskjellige skrivebordene.

På hvert skrivebord får du lage et valgfritt antall ikoner eller widgets, som fungerer som snarveier til for eksempel et program eller en kontakt i telefonlisten din.

Når du surfer kan du enkelt zoome inn for å lese tekst og ut igjen for å få oversikt. Funksjonen minner om den du finner i Opera Mini eller i Opera Mobile 9.5 som kommer i for eksempel HTC Touch Diamond.

Det er foreløpig ikke kjent når de første Android-mobilene vil lanseres, men HTC har allerede forpliktet seg til å lansere en telefon med operativsystemet.

Les også
Nysgjerrig på Android?
Les også
Slik blir Firefox til mobilen
Les også
Nokia vil bruke mer Linux
Les også
– Vi knuser Blackberry og Iphone
Les også
Nå kan du få Android på mobilen din
Les også
Google-søk blir standard i Opera Mini
annonse