Til hovedinnhold

Android møter motstand

Android er det nye mobiloperativsystemet fra Google, som ennå ikke har kommet på markedet. Det spesielle med systemet er at det er basert på Linux og at kildekoden er åpen.

Dette betyr at mobilprodusenter som velger å bruke systemet, selv kan fikle med kildekoden. Programvareprodusenter har også tilgang til et utviklingsverktøy som gjør det mulig å lage programmer til Android-telefoner.

Vil droppe Android

Nå melder imidlertid The Register at selv de programutviklerne som har vært mest fanatiske overfor Android, vurderer å droppe utviklingen av programmer til de kommende Android-mobilene. Nettstedet kaller Android det mest lukkede åpne operativsystemet som ennå ikke eksisterer.

Den viktigste årsaken er at Google ennå ikke har oppdatert utviklingsverktøyet som skal tillate programutviklere til å lage programmer til operativsystemet. Den uavhengige utvikleren Nicolas Gramlich har på det offisielle Android-forumet oppfordret Google til å i det minste fortelle hvorfor det ikke har kommet en forbedret utviklingsverktøy. Det er nå fem måneder siden utviklingsverktøyet ble tilgjengeliggjort.

En annen årsak til at utviklerne begynner å gå lei av å utvikle programmer til Android, er at det fortsatt ikke finnes noen mobiler med operativsystemet. Det betyr igjen at ingen foreløpig kan få nytte av programmene de lager.

Mister engasjerte utviklere

Gramlich er mannen bak utviklingssamfunnet Anddev.org, som har 3075 registrerte medlemmer. Han sier at utviklerne begynner å bli irriterte, og vurderer å bytte til en annen plattform.

– For å ikke miste engasjerte utviklere, tror jeg det er på tide å offentliggjøre informasjon angående utviklingen av utviklingsverktøyet. Min personlige mening er at å holde utviklerne i mørket ikke er det rette valget, da vi er svært sentrale for suksessen av Android-plattformen, skriver Gramlich.

Også den Australia-baserte utvikleren David Welton, har begynt å gå lei av å vente på et nytt utviklingsverktøy. Han har imidlertid vært i kontakt med Google. Selskapet skal være klar over at mangel på oppdatering av utviklingsverktøyet har irritert utviklerne.

– Vi fortsetter å ta til oss tilbakemeldinger fra utviklere, og jobber med å utvikle et nytt utviklingsverktøy. Vi forventer at en ny versjon skal offentliggjøres i løpet av de kommende ukene, skal en talsmann i Google ha sagt til Welton.

(Kilder: The Register)

annonse