Tek.no

Nyhet

Gir opptil 600 000 kroner til den som finner feil i neste Windows

Nå gir Microsoft belønninger til de som finner svakheter.

Microsoft, Shutterstock/138566309

I de siste årene har store selskaper som Google, Mozilla og Facebook lovet bort generøse belønninger til de som måtte klare å finne sårbarheter i programmene deres. Microsoft har foreløpig holdt seg unna denslags, men nå endrer de standpunkt.

Den 26. juni lanserer det amerikanske selskapet tre ulike dusørprogrammer, hvor sikkerhetseksperter og hackere kan ta utfordringen hvis de vil.

Opptil 600 000 kroner

Den største dusøren venter om du klarer å lage et angrep som går forbi sikkerhetsmekanismene i Windows 8.1. Da venter 100 000 dollar, eller 600 000 kroner med dagens kurs.

Om du i tillegg klarer å lage en løsning som beskytter mot denne utnyttelsen av systemet, venter det opptil 50 000 ekstra dollar – som er det andre dusørprogrammet.

Det tredje og siste dusørprogrammet dreier seg rundt den neste versjonen av Internet Explorer, nummer 11 i rekken. Finner du kritiske feil i denne, kan du vente opp mot 11 000 dollar inn på konto.

De to første Windows 8.1-relaterte programmene starter 26. juni, og har ingen sluttdato. Programmet rundt Internet Explorer 11 varer imidlertid bare i én måned, fra 26. juni til 26. juli. Perioden er trolig såpass kort fordi Microsoft ønsker å ta unna de fleste problemene mens programmet fortsatt er i sin beta-periode, og ikke lansert bredt.

Har en markedsverdi

Slike dusørprogrammer har vært vanlig blant produsentene av nettlesere en stund allerede, både Google og Mozilla har gjort dette i lang tid – og det sosiale nettstedet Facebook.

Ved å love store pengebeløp vil ikke Microsoft bare få hjelp til å fikse problemer i koden før noen med onde hensikter oppdager dem. Det tar tid å finne disse feilene, og å rette opp i dem, og denne jobben får en markedsverdi fordi kriminelle er villig til å betale for informasjonen.

Med dusørprogrammet kaster da produsenten seg effektivt inn i budkrigen, og vil trolig snappe opp feilene før det blir aktuelt å gi ett tilbud til kriminelle.

Se den nye oppgraderingen på video:
Første video av Windows 8.1 i aksjon »

(Kilder: Microsoft via Ars Technica)

Les også
Nå kan du teste ut nye Internet Explorer på Windows 7
Les også
Sikkerhetsekspert lurte cracker-fiende etter heroin-felle
annonse

Les også