Til hovedinnhold

Nytt, hemmelig narko-nettsted stengt av politiet

«Silk Road»-konkurrent nede for telling.

DarkDotWeb

Det er ikke lett å få has på kriminell aktivitet på Internett, slik som med nettmarkedet Silk Road, som kort tid etter stengningen gjenoppstod som Silk Road 2.0.

For kort tid siden ble dessuten et nytt, lignende Internett-marked etablert i Nederland, nemlig «Utopia», som ifølge nettstedet DeepDotWeb skulle ta opp konkurransen med nettopp Silk Road 2.0.

Allerede stengt

Utopia ble en heller kortlivet affære ser det ut til, for allerede nå har nederlandsk politi stengt det nye undergrunnsmarkedet. Det melder PC World.

Påtalemyndighetene ville ikke uttale seg om hvordan nettstedet ble sporet opp og stengt, eller om noen er arresert i saken, siden etterforskningen ennå er på et tidlig stadium. I likhet med Silk Road tilhørte Utopia det «skjulte» Internett, kun tilgjengelig via anonymitetstjenesten Tor.

Myndighetene ville heller ikke spesifisere akkurat hva slags type varer som ble solgt over tjenesten, men en kjapp titt på skjermbildene av markedet hos DeepDotWeb avslører at narkotiske stoffer er den klart største varekategorien, med over 1200 artikler.

– Alvorlig tilbakeslag

I etterkant av stengningen skal en moderator på forumet til «konkurrenten» Silk Road 2.0 ha skrevet i et innlegg at stengningen av Utopia er et «alvorlig tilbakeslag» for undergrunnsmarkedene på Internett.

Å drive slike sider kan være risikabelt: Silk Road-grunnleggeren kan sitte resten av livet i fengsel »

(Kilde: PC World, via The Verge)

annonse