Nyhet

Microsoft utfordrer Google Home med egen smarthøyttaler

Med Harman Kardon på laget kan resultatet bli bra.

Teknologiaktørene har startet kappløpet om å invadere hjemmet ditt med smarte høyttalere som skal fungere som stemmeaktivert kontrollsenter for alle dine Internett-relaterte gjøremål i hverdagen. Google lanserte nylig sitt Home-konsept, men nå skal også Microsoft være med på moroa.

Windows-bloggen meldes det nemlig at Microsoft har inngått et samarbeid med den kjente Hi-Fi-aktøren Harman Kardon om en ny høyttaler som skal integrere Microsofts stemmeassistent Cortana.

Slapp teaservideo

Det foreligger ikke så mange detaljer foreløpig, men en tilhørende teaser-video gir oss i alle fall noen opplysninger. I beskrivelsen av videoen kommer det frem at det dreier seg om en stemmeaktivert høyttaler, og etter selve videoen å dømme får høyttaleren et rundt og tilsynelatende stilrent design.

Harman Kardon-samarbeid kan gi skikkelig gromlyd.

Produktet ser i utgangspunktet ikke ut til å bli helt ulik Google Home-høyttaleren. Med Harman Kardon på laget er meningen imidlertid at høyttaleren skal skille seg ut ved å levere ekstra solid lydkvalitet. Microsoft bruker begrepet «premium-lyd» i beskrivelsen.

Høyttaleren skal lanseres neste år, men noe nærmere tidspunkt er ennå ikke angitt. Microsoft lover at mer informasjon skal deles snart. Selskapet har allerede signalisert en bred satsing på stemmeassistenten sin, og for litt siden kunne vi melde at ambisjonen er å integrere Cortana i alle mulige produkter med skjermer, inkludert brødristere og kjøleskap.

Under ser du teaservideoen til den kommende Cortana-høyttaleren.

Google Home er også en attraktiv sak: Her er flere detaljer om produktet fra lanseringen »

(Via Slashgear)

Les også
Dette er Microsofts stilige Google Home-konkurrent
Les også
Microsoft Invoke skal ta opp konkurransen med Google Home og Alexa
Les også
Snart kan du snakke med Cortana rett fra Android-låseskjermen din
Les også
Snart får Windows 10 en stor oppdatering – Her er de viktigste endringene
Les også
Samsung kjøper Harman
Les også
Googles nye smarthøyttaler er veldig enkel å fikse
Les også
Microsofts talegjenkjenning er nå like god som mennesker
annonse