Googles nye smarthøyttaler er veldig enkel å fikse

Og iFixits demontering avslører også en annen interessant opplysning om produktet.

iFixit er nettstedet som spesialiserer seg på metodisk dissekering av elektroniske produkter for å finne ut hva som befinner seg på innsiden og hvor enkle de er å reparere. Nå har nettstedet gjøvet løs på Googles nye smarthøyttaler Google Home, som selskapet avduket forrige måned.

iFixit kunne konkludere med at Google Home faktisk er svært så demonteringsvennlig og tildelte produktet 8 av 10 mulige poeng på «reparérbarhetsskalaen» sin.

Nettstedet påpeker blant annet at høyttaleren kun bruker standardskruer- og kontakter, og at mange av komponentene er modulære og enkle å skifte ut individuelt. Det er også svært få «bevegelige» deler, som innebærer at det er få svake punkter.

Høyttaleren ferdig demontert.

Ligner veldig på Chromecast på innsiden

Noe av det som trakk ned var at berøringsflaten på toppen var limt veldig godt fast til den øvre delen. Ellers kunne iFixit avsløre en fiffig detalj, nemlig at Google Home har påfallende likhetstrekk med den andre generasjonen av selskapets strømmepinne Chromecast når det gjelder innmaten.

Nærmere bestemt benytter smarthøyttaleren nøyaktig samme prosessor, flashminne og minne som Chromecast 2. Høyttaleren byr på en tokjerners Marvell Armada 1500 Mini Plus ARM Cortex-A7-brikke på 1,2 GHz, 256 MB flashminne fra Toshiba og 512 MB DDR3 SDRAM fra Samsung.

Dermed ser Google Home ut til å være en slags Chromecast i nytt format, selvsagt med den forskjellen at den også kommer med forsterker, mikrofon og høyttaler. Sistnevnte byr på en driver av typen Peerless som visstnok ligner på denne modellen.

Alle detaljene og flere bilder av innsiden av høyttaleren finner du hos iFixit.

iFixits forrige offer var Googles nye Pixel-telefon: Slik gikk det »

Les også
Slik ser Apples nye øreplugger ut på innsiden
Les også
Microsoft utfordrer Google Home med egen smarthøyttaler
Les også
Slik ser PlayStation4 Pro ut inni
Les også
Så enkel er Googles nye telefon å reparere
Les også
Google lanserte Google Home, Chromecast Ultra og Google Wifi
Les også
Så enkel er iPhone 7 Plus å reparere
annonse