Til hovedinnhold

Google lanserte Google Home, Chromecast Ultra og Google Wifi

Snart kan du stemmestyre hele hjemmet.

Colourbox/Google/montasje

På kveldens Google-arrangement slapp Google sin nye Chromecast Ultra, og vi kunne nærmest bare kopiert ryktesaken fra en liten uke siden.

Ultra får støtte for 4K, HDR og Dolby Vision, slik at du kan se Netflix- og Youtube-innhold i all sin prakt. Google annonserte også at de slipper 4K-innhold i Google Play Movies i november.

Chromecast Ultra har langt raskere prosessor, og skal kunne laste innhold 1,8 ganger raskere enn i dag.

Slik ser 4K-Chromecast-modellen ut.
Google

Stemmestyring via Home

Den har dessuten en ethernet-inngang integrert i strømkabelen, slik at den også kan brukes med kablet nett, og både den nye Chromecast-en og de tidligere modellene vil fungere sammen med Googles nye Home-høyttalerassistent (se under), slik at du kan caste innhold til TV-en uten å ta opp mobilen.

Foreløpig er ikke eksterne tjenester støttet, men støtte for å caste Netflix-innhold til TV-en via stemmen kommer snart, opplyste Google.

Chromecast Ultra blir tilgjengelig i november, og vil koste 69 dollar, altså en god del mer enn de 39 dollarene dagens modell koster.

Google Wifi

Google Wifi er små wifi-bokser som skal gi deg et sømløst nett og god dekning i alle områder av huset.
Skjermdump Youtube

Google slapp også sin nye wifi-router, som enkelt og greit er kalt Google Wifi.

Disse små hvite boksene kan plasseres rundt i huset og skape et mesh-nettverk som skal fungere sømløst på enhetene dine ved at de alltid velger den ruteren som gir best signal.

Google Wifi skal kunne håndtere innstillingene for det trådløse nettverket ditt av seg selv, blant annet hvilken kanal den skal velge for å gi deg best mulig signal.

Du har selvfølgelig også full kontroll gjennom en mobilapp.

Prisen er 129 dollar for én, 299 dollar for tre. Forhåndsbestilling starter i november, leveranser skal begynne i desember.

TEST: Hils på V20, LGs fantastiske anti-iPhone

Google Home

Til sist har vi Google Home, som kanskje er den enheten som skal sy sammen hele den nye Google-opplevelsen slik de forsøker å skape den.

Google Home skal ifølge selskapet være utseendemessig inspirert av vinglass og stearinlys.
Google

Det dreier seg om en kombinert høyttaler og stemmestyrt assistent på linje med den som sitter i de nye Pixel-telefonene, ikke ulikt det Amazon har prøvd å få til med sin Echo.

Du kan be høyttaleren om å spille musikk, svare på spørsmål, håndtere hverdagslige oppgaver og kontrollere en rekke internettilkoblede enheter i hjemmet.

Foreløpig har den støtte for Youtube Music, Google Play Music, Spotify, Pandora og flere andre musikktjenester, og du skal også kunne sette en standardtjeneste, slik at du slipper å si "på Spotify" hver gang du vil spille av en låt. Home fungerer også som en Chromecast Audio-mottaker om du vil spille musikk trådløst til andre aktive høyttalere.

Selve Home-høyttaleren har et aktivt element i front og to passive på siden, og basen skal kunne tas av og byttes, slik at du kan finne det utseendet som passer best inn hos deg. På topp sitter et touchpanel som for eksempel kan brukes til å aktivere Assistant eller justere volumet.

Google har inngått partnerskap med Nest, Samsung, Philips og nettjenesten IFTTT, slik at du skal kunne stemmestyre enheter som for eksempel smartlysene Philips Hue.

Du kan som nevnt også bruke Home til å sende innhold til TV-en via Chromecast, og også finne frem til bilder du har liggende i Google Drive.

Har du flere enn én Home-høyttaler vil kun den som hører deg best svare når du roper "OK Google" rundt om i huset.

Google Home er tilgjengelig for forhåndsbestilling i USA i dag, og vil koste 129 dollar.

annonse