Til hovedinnhold

Dette er Microsofts stilige Google Home-konkurrent

Smarthøyttaleren Invoke har endelig blitt offisielt kunngjort.

Chris McPherson

Allerede i desember i fjor kunne vi melde at Microsoft planlegger sin egen smarthøyttaler som blir en direkte konkurrent til Google Home-høyttaleren, og forrige måned fikk vi noen flere detaljer. Nå har smarthøyttaleren, som altså heter Invoke, omsider blitt offisielt kunngjort.

Avdukingen innebærer at vi endelig har fått servert skikkelige bilder av høyttaleren, som indikerer at produktet blir en ganske så elegant, sylinderformet sak.

Solid stemmegjenkjenning

Invoke er utviklet i samarbeid med Hi-Fi-produsenten Harman Kardon, som selv omtaler produktet på sine hjemmesider. Selskapet kan opplyse at høyttaleren er laget av metall og «premium-materialer» og sender ut lyd i 360 grader. Den har tre diskanthøyttaler og tre basshøyttalere.

Høyttaleren kommer i sort og hvit.
Harman Kardon

Den har en berøringsflate på toppen, interaktivt lys og en proprietær Harman Kardon-teknologi som heter Sonique. Dette er en avansert stemmegjenkjenningsteknologi som bruker syv mikrofoner til å fange opp stemmekommandoer i 360 grader med høyt detaljnivå selv i omgivelse med my bakgrunnsstøy.

Cortana- og Skype-støtte

Høyttaleren benytter også ekko-kansellerende teknologi og støyreduserende algoritmer som sikrer god oppfatningsevne i krevende omgivelser.

Ellers skal smarthøyttaleren altså støtte Microsofts stemmeassistent Cortana, som vil sette deg i stand til å bruke høyttaleren til å blant annet spille av musikk, lese opp nyheter og ringe opp venner. Funksjonaliteten blir altså ganske lik den man finner på konkurrenter som Google Home og Amazon Echo.

Invoke får også integrert støtte for Microsofts kommunikasjonstjeneste Skype, som gjør at man kan ha håndsfrie samtaler i høy kvalitet. Invoke blir tilgjengelig i USA til høsten, og det er ennå uvisst om eller når vi får se den her og til hvilken pris.

Det blir dessverre ikke noe nytt Surface Pro-nettbrett fra Microsoft på en god stund ennå »

annonse