Nyhet

LG V30 får unikt kamera

LG har avslørt enda mer informasjon om det kommende flaggskipet.

LGs neste toppmodell V30 nærmer seg lansering, og for å pirre nysgjerrigheten til forventningsfulle fans har selskapet begynt å dele spennende opplysninger om mobilen. Sist gang hintet de om skjermen, ogi en ny pressemelding røper LG flere detaljer om kameraet til V30.

LG vil nemlig at V30 skal skille seg fra andre toppmodeller når det gjelder kameraegenskaper. Det har de gjort ved å gi V30-kameraet det de kaller den største blenderåpningen av alle mobilkameraer.

Rekordlavt blendertall

Flaggskipet skilter med blendertallet f/1.6, som ifølge LG vil levere 25 prosent mer lys til sensoren enn et kamera som bruker det mer vanlige blendertallet f/1.8. Ellers er det verdt å merke seg at LG skal benytte glass i V30-kameraet, som både skal samle lyset bedre og som gir bedre fargegjengivelse.

Ellers kan LG avsløre at V30-kameraet har kuttet kantforvrengningen med én tredjedel ved vidvinkelfotografering sammenlignet med forgjengeren V20. Kameraet får videre laserdeteksjon og optisk og elektronisk bildestabilisering, og til tross for de tekniske forbedringene sier LG at kameramodulen blir hele 30 prosent mindre enn på forgjengeren V20.

Slik illustrerer LG kameraforbedringene man finner på V30..

Rammeløs skjerm

Produsenten lover at V30-kameraet er bedre enn det man finner på V20 på samtlige punkter. Som vi påpekte i vår test av V20 har denne allerede et meget godt kamera, så det ser altså ut til at fotoentusiastene vil bli mer enn tilfredse med den neste toppmodellen, om de tekniske forbedringene slår like godt ut i praksis som LG lover.

Det finner vi først ut når vi omsider får testet mobilen. Av andre opplysninger om V30 fortalte LG nylig at mobilen får en 6-tommers skjerm med QHD-oppløsning på 1440 x 2880 piksler med en topp- og bunnrammen som er blitt redusert med henholdsvis 20 og 50 prosent sammenlignet med forgjengeren V20, altså veldig tynne rammer.

Lanseringstidspunktet er ennå uvisst, men mobilen skal etter alt å dømme vises frem på et arrangement i Berlin den 31. august, så snart vil trolig alle detaljer bli avslørt.

Apples nye toppmodell er også på vei: Dette er det nyeste bildet av iPhone 8 »

Les også
Slik blir LG V30s unike lydløsning
Les også
Slik blir nye LG V30
Les også
LG hinter om syltynne skjermrammer på V30 med dette bildet
Les også
LGs nye mobil retter seg mot dem som er kresne på lyden
Les også
Snart skal LG avsløre sin nye toppmodell V30 – slik ser den trolig ut
annonse