Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestLG V20

Hils på V20, LGs fantastiske anti-iPhone

Den ser ganske vanlig ut, men alt er annerledes med V20.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Sammendrag

De to siste ukene har jeg hatt gleden av å gå rundt med en av de triveligste koreanerne jeg har møtt. LG V20 heter vidunderet, og den skulle egentlig aldri hit.

Det er LGs helsprø toppmodell for det amerikanske og koreanske markedet vi snakker om her, og av en eller annen grunn har selskapet klart å skrape sammen et testeksemplar til oss.

Helt annerledes enn iPhone

V20 kan kanskje best beskrives som en slags anti-iPhone, med svært positivt fortegn. Den er ikke vanntett, men den skal tåle knall og fall. Inntil 1,2 meter sier sertifiseringen at den skal tåle å fly før den bråstopper i bakken. Et uvanlig valg i dagens mobilmarked, men gitt at våte mobiler og knuste mobilskjermer begge er store problemer for oss forbrukere, sier i hvert fall jeg ja takk til én av delene.

Byggekvaliteten oppleves også som god. Telefonen er primært laget i glass og aluminium, mens den har plaststykker øverst og nederst som skal ta imot støtet dersom den går i bakken. En ørliten leppe på hver side av skjermen beskytter den dersom den skulle lande på flatt underlag med skjermen først. Du kan forresten vippe av bakdekselet og bytte batteri, dersom du skulle ønske det.

Helt fantastisk lyd uansett type hodetelefon

Der Motorola og Apple har kastet ut den tradisjonelle hodetelefonkontakten fra sine toppmodeller har LG satset alt på at det du og jeg virkelig vil ha, det er en skikkelig god hodetelefonkontakt. God, gammeldags og med storveis lyd i.

Og selskapet treffer blink så det holder. Det følger med knallgode ørepropper fra danske Bang & Olufsen, som også har fått stempelet sitt bakpå selve telefonen. Har du heftige hodetelefoner fra før? Da kan du være rimelig trygg på at V20 trekker dem på en god måte. Du får vanligvis ikke denne lyden her uten å ha en irriterende ekstern boks tilkoblet telefonen.

Et voldsomt stereoperspektiv og massevis av krefter kjennetegner lyden. Har du ekstremt tungdrevne Hi-Fi-hodetelefoner av typen som vil ha egen forsterker? Sannsynligvis vil V20 drive dem på en utmerket måte.

Du kan lese mer om hva slags utstyr V20 har blitt testet med på neste side »

En uvanlig tokameraløsning

To øyne på baksiden avslører at dette ikke er et helt vanlig mobilkamera.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

LG V20 har, akkurat som iPhone 7 Plus, to kameralinser på baksiden. Her kan du ta bilder med og uten vidvinkel, men det vanlige kameraet kommer også mye nærmere. I praksis fungerer dette også som en slags zoom-løsning, selv om bildene skifter karakter når vidvinkelkameraet brukes. Oppløsning og lysfølsomhet er også lavere for sekundærkameraet.

Gode manuelle muligheter, meget god digital stabilisering av video paret med optisk stabilisering av stillbilder gjør dette til en fotoløsning som har det aller meste man kan ønske seg i en telefon. Like god i dårlig lys som Samsungs Galaxy S7 er den fortsatt ikke, og det er ikke iPhone 7 Plus heller. Men begge disse telefonene tar igjen mye av det tapte på uvanlige funksjoner som Samsungs flaggskip ikke har.

Først ut med Android 7

En flott IPS-skjerm med svært høy oppløsning pryder forsiden av telefonen. Størrelsen er på 5,7 tommer.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Dette er den første nye telefonen på markedet med Googles Android 7. Når det skal gå fort fra lansering til slipp kunne man kanskje ventet seg litt krøll. Spesielt tatt i betraktning at LG har gjort ganske store tilpasninger i menyene. Men her fungerer alt veldig fint likevel.

Slik vi kjenner LG har de dyttet inn en hel haug apper vi ikke trenger i den koreanske programvaren sin. Som regel er disse borte når modellene kommer til Europa, og erstattet av et langt mer fornuftig og spartansk utvalg ting vi faktisk trenger.

Det meste her går raskt, og apper spretter som regel opp på skjermen uten særlig ventetid. Ytelsesmessig er også dette en telefon i toppklasse.

Enkelte deler av vår telefon er fortsatt på koreansk. Men slikt vet vi at LG stripper vekk før enhetene kommer til Europa, så derfor har vi forholdt oss til V20 som om de veldig Korea-spesifikke tingene ikke var der.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Nyttig ekstraskjerm

En ekstra skjerm over hovedskjermen tar seg av varslinger og enkle snarveier.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

En bitteliten ekstraskjerm over den vanlige skjermen kan vise varslinger, snarveier eller bare signaturen din. Den står alltid på og ser ikke ut til å trekke noe særlig strøm. Telefonen tåler store mengder bruk på én lading, og heller ikke bruk sammen med krevende hodetelefoner virker å tappe batteriet skremmende fort.

Fjorårets V10 skulle heller ikke hit, men dukket til slutt opp likevel. Kanskje er det håp i hengende snøre for at også oppfølgeren kommer? Det er liten tvil om at dette er en av få telefoner som virkelig skiller seg ut i dagens marked, og det er mulig jeg er optimistisk i disse Galaxy- og iPhone-dager, men jeg tror en telefon som skiller seg såpass ut som V20 gjør kunne blitt en hit her på berget.

Kanskje V20 er aller best akkurat nå?

Med stål og gummi blant byggematerialene passet ikke LG V10-designen alle.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Det er den beste telefonen LG noen gang har laget, og ikke så langt unna den beste som har vært innom til test hos oss heller. Hvis du er veldig glad i god lyd er det muligens den aller beste?

Det verste jeg kan si om den er egentlig at den er litt stor, men alle jeg har vist telefonen til underveis har nikket anerkjennende til designen. Det gjorde de ikke da jeg viste frem V10 sist vinter.

NB! Utgaven av V20 som har blitt testet er den koreanske versjonen, og testen er skrevet med utgangspunkt i en forventet pris på rundt 7 500 kroner. Skulle den dukke opp her til lands med store avvik i pris eller innhold vil testen bli oppdatert. Vi har også valgt å ikke ta den med i den vanlige topplisten. Som du ser under ville den havnet midt mellom Samsung Galaxy Note 7 og iPhone 7 Plus, på 2. plass. Får vi bekreftelse på at telefonen kommer vil den også bli synlig i våre vanlige lister.

Anbefalte alternativer til LG V20

Apple iPhone 7 Plus 32GB
En diger og tett iPhone

Apple iPhone 7 Plus 32GB

iPhone 7 Plus har blitt tett, slik at du ikke trenger å bekymre deg for regn. Den har et knallgodt dobbelt kamera som likner på V20s uten å være helt det samme. Begge yter godt, men ikke fullt så godt som Samsungs Galaxy S7-kamera. Hodetelefontilkobling må du imidlertid klare deg uten, og du får heller ikke minnekortplass eller ekstraskjerm til varslinger. Men svært god å bruke, det er den.Les hele testen av Apple iPhone 7 Plus »

Motorola Moto G4 Plus
Stor telefon uten å betale for mye

Motorola Moto G4 Plus

Motorola er på hugget om dagen, og det er vanskelig å tenke seg en telefon som gir mer for pengene enn G4 Plus. For rundt 2500 kroner får du en god 5,5-tommers skjerm i en innpakning som ikke er tett, men likevel skal tåle fuktighet. Et overraskende godt kamera pryder baksiden og brukeropplevelsen er omtrent like god som for de dyre telefonene nevnt i denne testen.Les hele testen av Motorola Moto G4 Plus »

Samsung Galaxy S7 Edge 32GB
Samsungs heftige kameramobil

Samsung Galaxy S7 Edge 32GB

Galaxy S7-modellene har Samsungs beste mobilkamera, og mens vi fortsatt venter litt på at Note 7 skal bli ferdig reparert, er det denne som også er produsentens toppmodell. Den er dessuten vanntett og har en veldig flott skjerm. Rask er den også. Men der V20 skal tåle en kraftig trøkk, er det glass på begge sider av Galaxy S7.Les hele testen av Samsung Galaxy S7 Edge »

Dypdykk i byggekvalitet, kamera og lyd

Konklusjonen er allerede inne. LG V20 er en fabelaktig telefon på mange vis. Men hva med hver enkelt funksjon? Det er multimedia i form av lyd, både opptak og avspilling, samt kamera som virkelig gjør at V20 skiller seg ut. Her gjør vi et dypdykk i disse funksjonene, i tillegg til de mange appene som hører til, og ytelsen den byr på.

Enten du er opptatt av godlyd eller ei, kommer du raskt til å merke at V20 ikke er helt som andre telefoner på dette området. Bang & Olufsen-logoen på baksiden av telefonen er allerede et hint om dette, og ørepluggene som følger med er også prydet av den danske godlydprodusentens logo.

En ekstra lyddel bygget inn

Så fort du kobler pluggene til telefonen aktiverer den også noe den kaller Hi-Fi Quad DAC. Ser man litt forbi det fine navnet er dette enkelt forklart en ekstra lyddel som er bygget inn i V20. Delen leveres av ESS, som er en stor brikkeprodusent med fokus på signalbehandling og lydkort, eller DAC-er, om du vil. I samme prosess skrur du også på en ekstra forsterker som er bygget inn. Men hvorfor i det hele tatt ha to slike deler?

Stort eller smått, det spiller ingen rolle. Har du ikke heftige hodetelefoner fra før? B&O-proppene som følger med er en utmerket match til denne telefonen.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

I forrige generasjon av det som med V20 har blitt en serie, gikk batterireservene merkbart raskere tomme med ekstra-DAC-en påskrudd. Også den kunne litt av det V20 kan, men med lademuligheter langt unna var det kanskje greit å holde seg til den ordinære lydløsningen som er bygget inn i brikkesettet på telefonen.

For V20 virker det imidlertid som om den ekstra lydløsningen trekker forholdsvis lite ekstra strøm. Selv store hodetelefoner med høy impedans og lav følsomhet kan drives i timevis uten at prosentindikatoren for batteriet synker faretruende fort. Det er imponerende, men samtidig gjør det valget mellom best lyd og dårligere lyd litt overflødig. Det virker mest å være der for å vise hvor mye dårligere lyden i andre telefoner er.

Legitimt på sitt vis, og forskjellen er reell, men muligens ikke så veldig nødvendig til annet enn å vise frem moroa med. Og vel, til akkurat det har jo knappen vært ganske nyttig i testperioden.

Det som skjer med lyden når man aktiverer ekstra-DAC-en er at fokuset flyttes noe lenger opp mot diskantområdet, og alle deler av lyden blir en del krispere og strammere. Det dukker også opp en romfølelse som ikke uten videre er der fra før.

Dette skjer med alle kablede hodetelefoner du kobler til V20. Den opplevde forskjellen varierer en del, og har du et spor med litt dårlig produksjon i utgangspunktet er det ikke sikkert du merker så mye. Men på velproduserte låter med stort utvalg samtidige instrumenter og lag på lag med lyd, der kan det plutselig merkes meget godt.

Enten du strømmer Spotify eller tapsfri lyd gjennom Tidal låter V20 spektakulært. En god avspiller for lokale filer er det også her, og den har noen småsære funksjoner.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Har blitt testet med en rekke ulike hodetelefoner

Likevel er det du som har tyngre utstyr liggende som kanskje burde spisse ørene ekstra godt.

I testperioden, som etter hvert har blitt en av de lengre, har jeg utsatt LG V20 for Denon D2000 og MM400, som begge er noenlunde lettdrevne og ettergivende. Også Shures SRH1540 har fått svinge seg med denne telefonen. I tillegg har V20 fått stri med å drive Sennheisers HD650 og HD800. Ikke er de lettdrevne, og HD800 er definitivt ikke ettergivende. Det minste rusk i produksjonen høres, ettersom de i utgangspunktet setter diskanten litt mer i fokus enn veldig mange andre hodetelefoner.

Der fjorårets V10 fungerte greit med HD650, fungerte den ikke fullt så godt med HD800, og det var også HD650 jeg valgte å fremheve i testen. V10 hadde futt nok til å drive denne klassen hodetelefoner, men ikke fullt så uanstrengt som tyngre utstyr. Dermed stoppet det i grunnen der, med det som kanskje er Sennheiser-modellen som gir mest for pengene om du liker åpne Hi-Fi-hodetelefoner. Det ble høyt nok i HD800 også, men så fryktelig pent ble det ikke, og litt flatt ble det også.

I motsetning til iPhone 7 har ikke V20 noen problemer med samtidig lading og lytting.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

I løpet av disse to ukene jeg har puslet med V20 har jeg kastet stadige og usikre blikk på mine egne pulter både hjemme og på kontoret. Hver av dem har en forholdsvis kostbar stabel av forsterkere og DAC-er stående på seg, og jeg er slett ikke sikker på om noen av disse stablene spiller så veldig mye bedre enn V20 får til med ett av markedets mer krevende par hodetelefoner. Det er imponerende.

Så skal det også sies at jeg overhodet ikke er utstyrt med gullører, og at jeg var sprø i gjerningsøyeblikket da HD800 ble innkjøpt. Jeg liker lyden i dem, men har ingen illusjoner om at den er kvalitetsmessig bedre enn i hodetelefoner til halve prisen.

Men vil du ha den definitive bærbare lydpakken som også har i seg en knallgod smarttelefon, er antakeligvis V20 og Shure SRH-1540 noe av det aller ypperste du kan få tak i.

Kan hende finnes det folk som er revnende uenig i min vurdering av dette, men likevel. I disse to ukene jeg har hatt V20 har telefonen og hvert eneste sett hodetelefoner jeg har plugget i, til og med det medfølgende, ført til store glis og en dag som ble bedre enn den var i utgangspunktet.

Lydopptak

Et lite apropos her er at LG har bygget inn det som vi tidligere gjerne har hørt omtalt som HDR-mikrofoner i V20. Kort forklart betyr det at disse mikrofonene kan tåle voldsomme lydtrykk uten å gi vreng.

Opptaksfunksjonen i V20 er svært uvanlig. Den har mikrofoner som tåler en skikkelig trøkk, og LG mener du skal kunne lage skikkelige masteropptak med bare telefonen og de innebygde mikrofonene. Helt enig er jeg ikke, men vil du ta opp en kort snutt fra konserten du er på, eller dokumentere andre typer leven er denne telefonen perfekt for det.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Da jeg forsøkte å ta opp lyd under lanseringen i San Francisco ble opptaket bråkete og dårlig. Siden den gang har LG åpenbart fått kustus på programvaren sin, og nå skal det bråke noe helt voldsomt før lyden på opptaket blir dårlig.

Etter noen hektiske uker har det ikke blitt til at jeg har oppsøkt konserter i testperioden. Men med et tilstrekkelig bråkete lydanlegg i bilen ble det til at jeg satte telefonen på stativ, og satte igang videoopptak og lydopptak på forskjellige kjøreturer.

Lyden ble så voldsom at i opptaket fra iPhone 7 ser vi optikken påvirkes av alt bråket, men å få V20 til å sprake det var ikke mulig. Interessant nok var det ikke så enkelt å oppnå med iPhone 7 heller. Erfaringsmessig skulle det ikke mye til før de tidligere iPhone-modellene gikk over i sprakemodus.

Nå ser det altså ut til å være bedring på flere områder, men LG V20 er den eneste som gir så god styring av opptaket som den gjør. Den tar i tillegg opp i 24bits FLAC-filer. Altså er kvalitetspotensialet svært høyt.

LG snakket om at telefonen kunne brukes til å gjøre opptak med masterkvalitet, men uten fysiske tilkoblinger må vi nesten ta det med en klype salt. Mikrofonene som er bygget inn her er neppe gode nok til det, men at de går utenpå det meste annet du finner i en telefon virker sannsynlig. Med forbehold om at vi sjelden fokuserer på disse aspektene ved mobiltelefoner.

LG V20 vs iPhone 7 Plus – Videostabilisering

Ytelse

LG V20 er utstyrt med en Snapdragon 820-brikke fra Qualcomm, og er i korte trekk mer eller mindre som selskapets andre toppmodell, G5, ytelsesmessig. Her er det ikke stort nytt å melde under solen. Ytelsen er meget, meget god, men vi snakker heller ikke om noen billig telefon her, så det forventer vi.

LG leverer altså fint på toppmodelløftet, og V20 burde være en rimelig fremtidssikker telefon for deg som vil kjøre krevende apper også neste år og året etter.

Obs! Geekbench 4 ser foreløpig ikke ut til å virke med denne telefonen, og telefonen nekter oss også å kjøre ytelsestester hvis de ikke startes med nettverk frakoblet. Så fort AnTuTu og 3D Mark er fremme på skjermen kan nettverket fint aktiveres igjen. Det gir noe usikkerhet rundt hvor presise ytelsesmålingene er, men igjen er G5 her på mange måter samme telefon og står som referanse gitt at systembrikken er den samme. Merk også at AnTuTu nå virker på iPhone 7-modellene og at disse ytelsestallene nå er kommet inn i oversiktene våre.

Til spill

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

En liten lydskuffelse er det plass til her. Den fislete monohøyttaleren som bor i bunnen av telefonen lager ikke særlig mye lyd. Uten hodetelefoner eller ekstern høyttaler blir det altså nokså uengasjerende opplevelser av dette.

Det sagt, sett på deg et sett hodetelefoner og du er i gang. Den store skjermen på 5,7 tommer gjør sitt for engasjementet.

En kunne kanskje tenkt seg at den lille ekstraskjermen over den vanlige ville være et forstyrrende element her, men når telefonen går over i fullskjermvisning ser det ut til at denne delen av forsiden låses, og kun viser mottak, batteristatus og klokke.

Jeg ønsker meg stereohøyttalere her, men det får vel være måte på kravstorhet også. Det gjelder spesielt for en telefon som har forholdsvis smale rammer over og under skjermen, der slike høyttalere normalt bygges inn.

Programvare ... masse, masse programvare!

En av de mest sannsynlige forskjellene på modellene jeg sitter med her og den du kanskje kan kjøpe, hvis LG ender med å lansere den her, er mengdene medfølgende programvare.

Jeg aner rett og slett ikke hva alt sammen er for noe, og har heller ikke åpnet alt. Men her er rader på rader av ting som fortsatt har koreanske titler, selv om telefonen nå snakker engelsk.

Erfaringsmessig blir det aller meste av dette borte på veien fra Korea til Europa, så skulle telefonen dukke opp her vil den neppe være fylt av særlig mer enn det aller mest nødvendige. Det er i hvert fall vårt utgangspunkt nå, før vi tar en nærmere titt når den eventuelt dukker opp.

Hvis V20 dukker opp vil den også bli tatt med i topplisten vår. Foreløpig får den kun karakter med utgangspunkt i forventet pris og at LG følger sitt normale mønster med forholdsvis oversiktlige menyer for oss nordboere.

V20 har Android 7 og fungerer svært godt med Googles nye operativsystem. I utgangspunktet hadde den ikke appmeny, men akkurat som LG G5 dukket dette raskt opp som en oppdatering.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Selv om dette er den koreanske utgaven har det vanlige LG-tastaturet norsk språkstøtte. En god filutforsker finnes det også her. Ellers kan det nevnes at Tidal i full kvalitet gomler data så det holder.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

De nyttige appene

Telefonen er utstyrt med Google Docs for dokumentredigering i skyen. I tillegg er notatapplikasjonen Evernote med her, slik at du enkelt kan lagre skribleriene dine i den skyen også.

Her er det også en IR-sender forsiktig til stede. Den lille sorte prikken øverst på telefonen er forholdsvis anonym av seg, men nytten er udiskutabel. LGs egen app er god nok, men ikke den beste du kan bruke om du vil fjernstyre TV og hjemmekino på denne måten. Velg heller en alternativ fjernkontrolløsning så som Anymote fra Google Play.

Mulighet til å legge inn flere e-postkontoer i både Gmail-app og en annen dedikert e-postklient hører til, og i det hele tatt er telefonen ganske så komplett på nyttefunksjonalitet.

Her er det aller meste du trenger, og litt til. Instagram er forhåndsinstallert, og det samme er appen LG Friends, som skal la telefonen styre blant annet 360-kameraet, brukes sammen med VR-briller eller kobles til den rare robotkulen LG lanserte tidligere i år.

Kamera

Et nokså uvanlig kamera pryder baksiden av LG V20. Vidvinkelkameraet fanger mest, men velger du det med smalere synsfelt kommer du mye nærmere.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Der Apple omtalte sin fjerning av mini-jacken som modig, var det kanskje like modig av LG å lansere V20 kvelden før iPhone 7-lanseringen i San Francisco. Men det er likevel ikke unaturlig.

LG er nemlig én av flere mobilprodusenter som gjennom de siste årene har eksperimentert med ulike kameraløsninger, og da spesielt doble kamera. I fjorårets V10 hadde de dobbelt selfiekamera på forsiden av telefonen, mens i vårens G5 hadde de dobbelt kamera på baksiden.

Huaweis Honor-serie, og etter hvert selskapets egne toppmodeller, har også hatt doble kamera. Det samme har deres erkekonkurrent, ZTE i toppmodellen Axon. Apple er på mange måter både først og sist til dette bordet.

Det er en mengde innstillinger i kameraappen. Du rekker neppe å bli ferdig opplært i alle mulighetene V20 byr på i dens levetid, men blåser det nok rundt deg kan det hende du rekker å skrike «Kiiimchiiii!» til den mens en drøss mennesker går av en buss rett bak deg. Jeg lover at jeg ikke er fullt så sprø som jeg må ha sett ut.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

V20 er likevel kanskje telefonen som ligger nærmest Apples løsning. Der andre produsenter har brukt de doble linsene til å sanke ekstra bildeinformasjon for avanserte fokuseffekter og bildeforbedringer, bruker Apple den doble løsningen til en zoomvariant. Det samme gjør i og for seg LG, bortsett fra at de har enda et element i miksen. Det ene kameraet tar bilder med voldsom vidvinkel, og med lite zoom, mens hovedkameraet har et mer normalt synsfelt og kommer vesentlig nærmere.

Det blir ikke helt det samme, men i praktisk bruk blir det til at i hvert fall jeg bruker funksjonene på litt den samme måten.

Ulempen her, som på nesten alle disse variantene, Apple inkludert, er at sekundærkameraet er vesentlig svakere enn hovedkameraet. Bildene blir mørkere og inneholder mer støy når de kommer fra sekundærkameraet. I tillegg går oppløsningen ned fra 16 til 8 megapiksler, og vi snakker altså om vesentlig mindre både bilder og bildefiler.

For å sette det i perspektiv, åtte megapiksler er oppløsningen på en vanlig 4K-skjerm, så hvis du skal kunne ytnytte de nyeste og heftigste skjermene til det fulle må det altså være såpass.

Kvaliteten på både bilder og videoopptak blir meget god. Her er det muligheter for full manuell innstilling av kameraet, og da får du også lov til å lagre råfiler med data rett fra bildebrikkene. Dermed står du langt friere om du vil redigere bildene dine etterpå.

annonse