TestLG V20

Hils på V20, LGs fantastiske anti-iPhone

Den ser ganske vanlig ut, men alt er annerledes med V20.

Sammendrag

De to siste ukene har jeg hatt gleden av å gå rundt med en av de triveligste koreanerne jeg har møtt. LG V20 heter vidunderet, og den skulle egentlig aldri hit.

Det er LGs helsprø toppmodell for det amerikanske og koreanske markedet vi snakker om her, og av en eller annen grunn har selskapet klart å skrape sammen et testeksemplar til oss.

Helt annerledes enn iPhone

V20 kan kanskje best beskrives som en slags anti-iPhone, med svært positivt fortegn. Den er ikke vanntett, men den skal tåle knall og fall. Inntil 1,2 meter sier sertifiseringen at den skal tåle å fly før den bråstopper i bakken. Et uvanlig valg i dagens mobilmarked, men gitt at våte mobiler og knuste mobilskjermer begge er store problemer for oss forbrukere, sier i hvert fall jeg ja takk til én av delene.

Byggekvaliteten oppleves også som god. Telefonen er primært laget i glass og aluminium, mens den har plaststykker øverst og nederst som skal ta imot støtet dersom den går i bakken. En ørliten leppe på hver side av skjermen beskytter den dersom den skulle lande på flatt underlag med skjermen først. Du kan forresten vippe av bakdekselet og bytte batteri, dersom du skulle ønske det.

Helt fantastisk lyd uansett type hodetelefon

Der Motorola og Apple har kastet ut den tradisjonelle hodetelefonkontakten fra sine toppmodeller har LG satset alt på at det du og jeg virkelig vil ha, det er en skikkelig god hodetelefonkontakt. God, gammeldags og med storveis lyd i.

Og selskapet treffer blink så det holder. Det følger med knallgode ørepropper fra danske Bang & Olufsen, som også har fått stempelet sitt bakpå selve telefonen. Har du heftige hodetelefoner fra før? Da kan du være rimelig trygg på at V20 trekker dem på en god måte. Du får vanligvis ikke denne lyden her uten å ha en irriterende ekstern boks tilkoblet telefonen.

Et voldsomt stereoperspektiv og massevis av krefter kjennetegner lyden. Har du ekstremt tungdrevne Hi-Fi-hodetelefoner av typen som vil ha egen forsterker? Sannsynligvis vil V20 drive dem på en utmerket måte.

Du kan lese mer om hva slags utstyr V20 har blitt testet med på neste side »

En uvanlig tokameraløsning

To øyne på baksiden avslører at dette ikke er et helt vanlig mobilkamera.

LG V20 har, akkurat som iPhone 7 Plus, to kameralinser på baksiden. Her kan du ta bilder med og uten vidvinkel, men det vanlige kameraet kommer også mye nærmere. I praksis fungerer dette også som en slags zoom-løsning, selv om bildene skifter karakter når vidvinkelkameraet brukes. Oppløsning og lysfølsomhet er også lavere for sekundærkameraet.

Gode manuelle muligheter, meget god digital stabilisering av video paret med optisk stabilisering av stillbilder gjør dette til en fotoløsning som har det aller meste man kan ønske seg i en telefon. Like god i dårlig lys som Samsungs Galaxy S7 er den fortsatt ikke, og det er ikke iPhone 7 Plus heller. Men begge disse telefonene tar igjen mye av det tapte på uvanlige funksjoner som Samsungs flaggskip ikke har.

Først ut med Android 7

En flott IPS-skjerm med svært høy oppløsning pryder forsiden av telefonen. Størrelsen er på 5,7 tommer.

Dette er den første nye telefonen på markedet med Googles Android 7. Når det skal gå fort fra lansering til slipp kunne man kanskje ventet seg litt krøll. Spesielt tatt i betraktning at LG har gjort ganske store tilpasninger i menyene. Men her fungerer alt veldig fint likevel.

Slik vi kjenner LG har de dyttet inn en hel haug apper vi ikke trenger i den koreanske programvaren sin. Som regel er disse borte når modellene kommer til Europa, og erstattet av et langt mer fornuftig og spartansk utvalg ting vi faktisk trenger.

Det meste her går raskt, og apper spretter som regel opp på skjermen uten særlig ventetid. Ytelsesmessig er også dette en telefon i toppklasse.

Enkelte deler av vår telefon er fortsatt på koreansk. Men slikt vet vi at LG stripper vekk før enhetene kommer til Europa, så derfor har vi forholdt oss til V20 som om de veldig Korea-spesifikke tingene ikke var der.

Nyttig ekstraskjerm

En ekstra skjerm over hovedskjermen tar seg av varslinger og enkle snarveier.

En bitteliten ekstraskjerm over den vanlige skjermen kan vise varslinger, snarveier eller bare signaturen din. Den står alltid på og ser ikke ut til å trekke noe særlig strøm. Telefonen tåler store mengder bruk på én lading, og heller ikke bruk sammen med krevende hodetelefoner virker å tappe batteriet skremmende fort.

Fjorårets V10 skulle heller ikke hit, men dukket til slutt opp likevel. Kanskje er det håp i hengende snøre for at også oppfølgeren kommer? Det er liten tvil om at dette er en av få telefoner som virkelig skiller seg ut i dagens marked, og det er mulig jeg er optimistisk i disse Galaxy- og iPhone-dager, men jeg tror en telefon som skiller seg såpass ut som V20 gjør kunne blitt en hit her på berget.

Kanskje V20 er aller best akkurat nå?

Med stål og gummi blant byggematerialene passet ikke LG V10-designen alle.

Det er den beste telefonen LG noen gang har laget, og ikke så langt unna den beste som har vært innom til test hos oss heller. Hvis du er veldig glad i god lyd er det muligens den aller beste?

Det verste jeg kan si om den er egentlig at den er litt stor, men alle jeg har vist telefonen til underveis har nikket anerkjennende til designen. Det gjorde de ikke da jeg viste frem V10 sist vinter.

NB! Utgaven av V20 som har blitt testet er den koreanske versjonen, og testen er skrevet med utgangspunkt i en forventet pris på rundt 7 500 kroner. Skulle den dukke opp her til lands med store avvik i pris eller innhold vil testen bli oppdatert. Vi har også valgt å ikke ta den med i den vanlige topplisten. Som du ser under ville den havnet midt mellom Samsung Galaxy Note 7 og iPhone 7 Plus, på 2. plass. Får vi bekreftelse på at telefonen kommer vil den også bli synlig i våre vanlige lister.

Anbefalte alternativer til LG V20

En diger og tett iPhone

Apple iPhone 7 Plus 32GB

fra 2990:-

iPhone 7 Plus har blitt tett, slik at du ikke trenger å bekymre deg for regn. Den har et knallgodt dobbelt kamera som likner på V20s uten å være helt det samme. Begge yter godt, men ikke fullt så godt som Samsungs Galaxy S7-kamera. Hodetelefontilkobling må du imidlertid klare deg uten, og du får heller ikke minnekortplass eller ekstraskjerm til varslinger. Men svært god å bruke, det er den.Les hele testen av Apple iPhone 7 Plus »

Stor telefon uten å betale for mye

Motorola Moto G4 Plus

Motorola er på hugget om dagen, og det er vanskelig å tenke seg en telefon som gir mer for pengene enn G4 Plus. For rundt 2500 kroner får du en god 5,5-tommers skjerm i en innpakning som ikke er tett, men likevel skal tåle fuktighet. Et overraskende godt kamera pryder baksiden og brukeropplevelsen er omtrent like god som for de dyre telefonene nevnt i denne testen.Les hele testen av Motorola Moto G4 Plus »

Samsungs heftige kameramobil

Samsung Galaxy S7 Edge 32GB

Galaxy S7-modellene har Samsungs beste mobilkamera, og mens vi fortsatt venter litt på at Note 7 skal bli ferdig reparert, er det denne som også er produsentens toppmodell. Den er dessuten vanntett og har en veldig flott skjerm. Rask er den også. Men der V20 skal tåle en kraftig trøkk, er det glass på begge sider av Galaxy S7.Les hele testen av Samsung Galaxy S7 Edge »

annonse
Samsung Galaxy S7 Edge SM-G935F 32GBI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager