Dette slipper Nokia i dag

Nettbrett med 4G og Lumia 1520 med stor skjerm, ifølge de siste ryktene.

I formiddag går Nokia-sjef Stephen Elop på scenen i Abu Dhabi i forbindelse med selskapets arrangement Nokia World.

Bare noen timer før Apple ventelig laserer nye iPad-nettbrett, må Elop overbevise. Ikke bare markedet, men også styret i Microsoft. Både om at satsingen på mobiltelefoner gjennom kjøpet av Nokia har vært riktig, og om at han er riktig mann til å lede selskapet videre.

Samtidig lanserer Microsoft sine nye Surface2 og Surface Pro2-nettbrett verden over, blant annet med pressekonferanse her i Oslo.

Det er ventet at Nokia i dag vil lansere sitt første nettbrett. Nokia 2520 Sirius vil ha støtte for 4G via LTE, og skjermen med 1080p-oppløsning vil være optimalisert for bruk utendørs. Sirius, som er det eneste Windows RT-nettbrettet i tillegg til Microsofts eget, vil ha en firekjerners 800 MHz Snapdragon prosessor, skjermoppløsning på 1080p, 2GB RAM, 32 GB lagringskapasitet i to kameraer, ett foran og ett bak. Foreløpig lekkede biler av Sirius viser at den kan komme i mange farger, blant annet rødt, rosa, svart og hvitt.

Mystisk Guru

The Guardian har fått fatt i en tidlig utgave av Microsofts Surface2. Forbedringene er mange, blant annet kjører den fullverdig Microsoft Office, en dramatisk forbedret skjerm, lengre batterilevetid og raskere prosessor.

The Guardian kaller Surface2 en forbedring på omtrent alle områder, men mener problemet er at Windows RT fortsatt ikke gir tilgang til alle appene i Microsoft-butikken, og ikke kan kjøre fullversjoner av programmer kundene er vant til å ha tilgang til gjennom Windows.

Ifølge ryktene skal Nokia lansere seks produkter i dag, hvorav en vil være «rimelig spesiell» det skal også være «Stor variasjon i formfaktor», ifølge de tidligste ryktene.

Det mest uventede produktet er kanskje Nokia Guru, en slags iPod shuffle med den trådløse overføringsteknologien NFC(Near Field Comminucation). WPCentral mener denne vil kunne fungere som en slags DJ til musikkbiblioteket på Windows-telefonen din, med trådløs signaloverføring.

Lanserer giganttelefon

Nokias Lumia 1520 er kanskje den mest etterlengtede lanseringen. Nokias nye gigantmobil har fått kallenavnet Nokia Bandit og kommer med seks tommers skjerm og høyere skjermoppløsning, som vil kunne gi langt flere Windows-fliser på startskjermen.

I tillegg er det ventet at Lumia 1520 vil ha en firekjerners 800 MHz Snapdragon prosessor, skjermoppløsning på 1080p, 2GB RAM, 20 megapiksler kamera og trådløs lading. Man vil kunne velge mellom 16 Gb eller 32 GB lagringskapasitet.

Se bilder av Nokia Lumia 1520 her

I tillegg er det ventet at Nokia vil lansere oppdaterte versjoner av flere av sine rimeligere mobiltelefoner. Det forventes blant anent en ny Nokia 525 med kodenavn Glee, og en ny modell i Asha-serien, beregnet på det asiatiske markedet.

Kilder: The Verge, The Guardian, WPCentral, Neowin, Amobil.no

Les mer: Nokia-Elop kan bli ny Microsoft-sjef >>

Les også
Dropper Surface RT til nettbrett-lansering
Les også
Nokia kan komme med både brettmobil, nettbrett og PC
Les også
Nokia utsetter brettmobil etter Microsoft-oppkjøp
Les også
Microsoft skroter Nokia-navnet
annonse