Nyhet

Nokia kan komme med både brettmobil, nettbrett og PC

Teaser for 22. oktober-lansering viser dingser i alle størrelser. 

Nokia skal ha et arrangement i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater den 22. oktober – samme dag som Apple etter alt å dømme lanserer nye iPad-er.

Det er tidligere blitt antatt at det vil bli lansert et nettbrett som ifølge de siste ryktene skal få navnet Nokia Lumia 2520, i tillegg til en 6-tommers brettmobil som antagelig blir hetende Nokia Lumia 1520.

Nå har Nokia sendt ut en «teaser» med bilder av ikke bare to – men tre – enheter, hvor den ene enheten noe uventet er en bærbar PC.

Mobiltelefonen på bildet kan være Lumia 1520 og nettbrettet i midten på bildet en Lumia 2520. I teaseren skriver Nokia:

sitat"«Nokia World is on October 22, 2013. Watch the action on your screen of choice.»"
Et bilde som angivelig skal vise Nokias kommende Lumia 2520-nettbrett.Foto: WinSuperSite

Hva den bærbare PC-en på bildet er for noe, er imidlertid helt i det blå. Det kan selvfølgelig bare bety det Nokia skriver i invitasjonen – at du kan se lanseringen på en hvilken som helst skjerm, inkludert din egen bærbare PC. Men en slik illustrasjon skaper også forventninger om noe mer. Kommer det en bærbar Nokia-PC med Windows 8 eller RT? Isåfall blir det første gang siden Nokias Booklet 3G, som kom i 2009 – uten å noen gang slå an.

Ifølge de siste ryktene vil Lumia 2520-nettbrettet kjøre Windows RT og ha en 10,1-tommers skjerm med Full HD-oppløsning (1920 x 1080). Det vil være utstyrt med en firekjerners prosessor på 2,15 GHz. Brettmobilen Lumia 1520 vil få en 6-tommers Full HD-skjerm og en firekjerners Qualcomm Snapdragon 400-prosessor.

De nye produktene vil sannsynligvis kjøre en ny oppdatert versjon av Windows Phone, kalt GDR3, som blant annet gir støtte for høyere skjermoppløsning

Vi får vite mer den 22. oktober klokken 9:00 norsk tid.

Les også: Nå kutter også Dell ut brettversjonen av Windows 8

(Kilde: The Inquirer)

Les også
Dette slipper Nokia i dag
Les også
Apple kan miste Hollywood-dominansen
Les også
Vil ha Windows på Android-telefoner
Les også
Tjener 25 millioner dollar på Microsoft-hjemkomst
Les også
Tidligere Nokia-topp starter Newkia
Les også
Microsoft skroter Nokia-navnet
annonse