Til hovedinnhold

Microsoft skroter Nokia-navnet

Neste generasjons Windows-mobiler får nye merkevarenavn.

Microsoft/Nokia/montasje

For ti år siden ville vel de færreste trodd at merkenavnet Nokia skulle forsvinne fra butikkhyllene, men nå som Microsoft har kjøpt mobildivisjonen til det finske selskapet, ser det altså slik ut.

Markedssjef Tuula Rytilä i Nokia stilte ifølge WPCentral til intervju på selskapets blogg Nokia Conversations, hvor hun fortalte litt om fremtidige navnevalg. Sannsynligvis vil Microsoft fase ut Nokia-merkevaren fremover.

Eget merkenavn erstatter Lumia?

Tuula Rytilä fra Nokia Conversations.Foto: Nokia Conversations

Microsoft har kjøpt retten til å bruke navnene Nokia, Lumia og Asha de neste ti årene. Rytilä sier derimot at Nokia- og Asha-navnene kun er tiltenkt såkalte "feature phones," altså litt enklere mobiler. Det nye er at også disse mobilene vil få tjenester som Xbox Live, Office og SkyDrive (som skytjenesten heter inntil videre).

Les også: Microsoft tvunget til navnebytte

Imidlertid vil Microsoft fokusere på å dyrke frem et eget merkenavn for dagens toppklasse-modeller, eller de som Nokia selv har knyttet til navnet Lumia.

"Det er viktig å understreke at nye telefoner som blir produsert under Microsofts eierskap vil i realiteten komme fra samme sted som nylig lanserte Nokia-smartmobiler. Våre design- og produksjons-team vil bli innlemmet i Microsoft," skriver Rytilä på bloggen.

Vil nå "den neste milliarden"

Det finnes fortsatt mange mennesker på kloden som ikke har en mobiltelefon. Disse har Nokia satset stort på å nå ut til med rimelige og enkle mobiltelefoner. Deres nye eier deler etter sigende denne tankegangen:

"Microsoft deler vår syn på å få "den neste milliarden" tilkoblet. Innen ti år antar vi at samtlige mobiler vil være smartmobiler. Eksisterende mobiler vil fungere som en plattform videre til smartmobiler," skriver Rytilä.

Hun sier for øvrig også at dagens service- og garantiordninger for Nokia-mobiler vil fortsette på samme måte som før, og at kundene ikke vil merke noen forskjell på dette området. Hun påpeker samtidig at det uansett ikke ville vært mulig å endre noe særlig, på grunn av gjeldende lovgivning.

Til slutt bekrefter hun at utviklingen i Finland kommer til å fortsette under Microsofts ledelse, og at ekspertisen til de tre finske avdelingene i hovedsak er det Microsoft har betalt for.

Les også: Microsoft kjøper Nokia

Under hvilket navn synes du Microsoft bør markedsføre sine nye telefoner? Kommenter i forumet!

(Kilder: Nokia Conversations via WPCentral)

annonse