Nokia utsetter brettmobil etter Microsoft-oppkjøp

Vil antagelig lansere telefon med 6-tommers skjerm.

Det har en stund gått rykter om at Nokia skal lansere en telefon med 6-tommers skjerm, kalt Lumia 1520. Produktet blir en mellomting mellom smartmobil og nettbrett, også kalt «phablet» – eller brettmobil. Tidligere gikk dette produktet under kodenavnet «Bandit».

Men etter at det nylig ble klart at Microsoft vil kjøpe opp Nokias mobilavdeling for 5,44 milliarder euro, kommer lanseringen av Lumia 1520 til å bli utsatt. Det er kilder som skal ha kjennskap til Nokias planer som har fortalt dette til Reuters.

Nokia skulle etter planen ha et arrangement i New York 26. - 27. september, og det har blitt spekulert i om den nye brettmobilen – og kanskje også et nettbrett – vil bli lansert her. Dette arrangementet er nå utsatt flere uker.

Ny dato for lanseringen var ukjent da Reuters skrev sin sak, men tirsdag ettermiddag annonserte Nokia via Twitter at de kommer til å lansere noe den 22. oktober. Det skriver GSMArena.

Nokia sier ingenting om hva som vil bli lansert, eller hvor lanseringen vil finne sted. I invitasjonen står det bare «Save the date» og emneknaggene #blazing, #stories og #innovationreinvented. Men det er sannsynlig at det er Lumia 1520 det er snakk om.

Første Windows-mobil med Full HD-skjerm

Lumia 1520 skal ifølge ryktene få en firekjerners Snapdragon-prosessor og den seks tommer store skjermen vil få støtte for Full HD (1080p). For å få støtte for Full HD skal telefonen bli utstyrt med den kommende GDR3-versjonen av Windows Phone 8.

Microsoft og Nokia fungerer fortsatt som to separate selskaper, siden oppkjøpet som ble annonsert den 3. september ikke er gjennomført ennå. Transaksjonen ventes å være fullført i første kvartal 2014, forutsatt godkjenning av reguleringsmyndigheter og Nokias aksjonærer.

Les også: Microsoft kjøper Nokia

(Kilder: Reuters, GSMArena)

Les også
Dette slipper Nokia i dag
Les også
Nokia tilbyr gratis Netflix
Les også
– Nokia døde av mangel på innovasjon
Les også
Tror Microsoft vil slite med billig-mobilene
Les også
Microsoft skroter Nokia-navnet
Les også
Microsoft kjøper Nokia
annonse