Til hovedinnhold

Bekreftet: AMDs neste prosessor må utsettes

Du får ikke den nye modellen i år likevel.

iStock, 4114034

Mange har ventet lenge på AMDs neste prosessor, som går under kodenavnet Kaveri. Med en rekke innovasjoner innabords skal den nye APU-en – som byr på både prosessor og skjermkort i én pakke – være en skikkelig allrounder for både entusiaster og tradisjonelt skrivebordsbruk.

Den første planen var å få prosessoren ut i første kvartal av 2013, men sist gang AMD snakket offisielt om den, tilbake i januar, lovet de at den først skulle komme i andre halvdel av 2013. Men også dette tidspunktet viser seg å ikke stemme.

Til nettstedet VR-Zone.com har AMD nå bekreftet serien av rykter som har kommet den siste uken: Kaveri kommer ikke i salg før i første kvartal 2014.

Under press

AMD har vært under press de siste årene. Etter å ha kommet opp fra intet rådet de tronen over Intel i flere år, men siden har selskapet blitt preget av en rekke nedturer. I lang tid har de jobbet hardt for å holde hodet over vannet økonomisk sett, og den store Bulldozer-lanseringen skulle markere en ny start for selskapet.

Slik ble det ikke, Bulldozer alt annet enn det AMD håpet på, og selskapet ga opp å konkurrere mot Intel i entusiastmarkedet. Over de siste årene har AMD også solgt unna alle fabrikkene sine, og må nå leie kapasitet hos andre aktører.

AMD trenger virkelig et nytt produkt som slår an nå, og Kavari skal være en god kandidat. Samtidig er det ikke til å stikke under en stol at det kan være kjekt for forbrukere flest at Intel får litt mer konkurranse i dette markedet.

Med fire Steamroller-kjerner og den mest moderne grafikken fra Radeon HD-familien, skal Kavari bli en solid pakke for folk flest. Prosessoren skal også blir den første entusiastmodellen som tar i bruk HSA, en arkitektur som blant annet lar skjermkort- og prosessordelen utveksle minnekapasiteten.

AMD har en rekke nye prosessorer på vei:
Her får du full oversikt over fremtidsplanene til selskapet »

(Kilde: VR-Zone)

annonse