Til hovedinnhold

Intel vil ha sokler i «overskuelig fremtid»

PC-byggere kan sove godt i minst et par år til.

Håvard Røste, Hardware.no

For to uker siden kunne en japansk nettside melde at Haswell, neste generasjon Intel-prosessorer, kunne bli siste mulighet for deg som selv ønsker å matche hovedkort og vanlige prosessorer.

Dette skapte naturligvis en god del reaksjoner, selv om det også ble nevnt at sokkelmodellen trolig ville bestå for entusiastmarkedet.

Bekrefter sokler

Nå har prosessorgiganten tatt bladet fra munnen, og bekreftet via talsmann Daniel Snyder at prosessorsokkelen ikke brått skal avvikles.

«Intel forblir trofast mot voksende nisjemarkeder og stajonær-entusiaster, og vil fortsette å tilby deler i LGA-sokkelformatet i overskuelig fremtid for våre kunder og entusiastiske hjemmebyggere», kunne han informere MaximumPC.

Dette er helt i tråd med hva vi regnet med, altså at de mest byggeglade av oss fremdeles skal ha muligheten til å velge komponentkombinasjoner fra øverste hylle – men det er jo godt å ha dette bekreftet fra Intels side.

Akkurat hvor lenge "overskuelig fremtid" er, er dog et annet spørsmål – så spekulasjonene rundt hele sokkelsirkuset lar seg nok ikke stoppe så lett. Talsmann Snyder ville ikke røpe noe mer om Intels mer langsiktige planer, men det er de jo heller ikke akkurat kjent for å gjøre.

AMD er med

Erkerival AMD har naturligvis lagt merke til de siste par ukers ryktesumming rundt Intels usikre sokkelfremtid, og gjør sitt for å berolige de som helst vil bygge PC-en selv. Overfor Legit Reviews gjorde de det klart at soklene vil bestå – i det minste et par år til.

«AMD har en lang tradisjon i å støtte hjemmebyggere og entusiastmarkedet for stasjonære med sokkel-prosessorer som kan brukes med en rekke hovekortprodukter fra våre partnere», skriver AMDs talsmann Chris Hook.

«Dette vil fortsette gjennom 2013 og 2014 med 'Kaveri' APU- og FX CPU-seriene. Vi har for tiden ingen planer å gå over til kun BGA (prosessor loddet rett på kretskort/hovedkort, journ.anm.), og ser fram til å fortsette å støtte dette kritiske markedssegmentet.»

Kilde: MaximumPC

annonse