Til hovedinnhold

Her er Sonys første 4K-TV

Viser frem 84 herlige tommer med sylskarpt bilde på IFA-messen.

Sony

I et hav av nyheter vist frem på forbrukermessen IFA i Berlin, lanserte Sony sin aller første 4K TV, i form 84-tommer-beistet XBR 84X900.

Enorm oppløsning

Med en oppløsning på hele 3,840 x 2,160 piksler (fire ganger så mye som dagens 1080p-TV-er) skal TV-en levere sylskarpe bilder. Med hjelp av Sonys egen bildemotor, kalt 4K X-Reality Pro, kan TV-en skalere alt fra TV-signaler til Blu-ray-bilder opp til 4K-oppløsning.

XBR 84X900 er også Sonys første TV som bruker passiv 3D-teknologi. Fram til nå har de gang på gang sagt at aktiv 3D er veien å gå, og at passiv 3D rett og slett ikke kan levere like gode bilder. Med en langt høyere oppløsning enn dagens TV-er kan det imidlertid virke som at Sony likevel tror XBR 84X900 kan levere en god 3D-opplevelse.

TV-en har to vertikale 50-watts høyttalerrader, som Sony sier kan gi deg 5.1 surroundlyd.

Styr med mobilen

I tillegg er den nye TV-en fra Sony selvfølgelig fullstappet av selskapets programvare, for å fungere optimalt med resten av produktene deres. Via innebygget Wifi kan TV-en fjernkontrolleres med en egen applikasjon, og via den trådløse overføringsprotokollen DLNA kan du sende alt fra bilder, filmer og musikk direkte over til TV-en.

Denne teknologien har vi prøvd ut selv, da vi fikk se Sonys 2012-modeller tidligere i år:

Les også: Slik er Sonys nye Bravia-TV-er

Det er fortsatt ikke sagt noe om pris eller lanseringsdato.

annonse