Til hovedinnhold

– Nokia døde av mangel på innovasjon

Apples Tim Cook mener alle nå prøver å kopiere Apples strategi.

Apple

I et intervju med Bloomberg Businessweek uttaler Apples toppsjef Tim Cook at han mener mobilbransjen har mye å lære av hva som har skjedd med den finske mobilprodusenten Nokia, som nylig ble kjøpt av Microsoft for 5,44 milliarder euro.

– Jeg tror Nokia er en påminnelse til alle i bransjen om at du må fortsette å innovere, og at å ikke innovere er det samme som å dø, sier Apple-sjefen til Bloomberg Businessweek.

I intervjuet tas blant annet opp at selskaper som Google og Microsoft i stadig større grad gjør det samme som Apple ved å integrere utviklingen av både maskinvare og programvare i samme selskap. Google kjøpte opp Motorola Mobility i 2011, og med Nokia-oppkjøpet går Microsoft samme vei.

– Alle prøver å kopiere Apples strategi, sier Cook.

iPhone 5C.Foto: Apple

Derfor har ikke Apple billigmobiler

Etter at Apple lanserte iPhone 5C, fikk selskapet kritikk fra mange analytikere som mente dette slett ikke var noen billigmobil som var skreddersydd for nye markeder i Asia – men at telefonen som koster rundt 3250 kroner i USA tvert imot er fjorårets modell pakket inn i plast og med litt nedsatt pris.

Tim Cook sier til Bloomberg Businessweek at Apple ikke er i billigmarkedet.

– Det er alltid en stor del av markedet som er skrap. Vi er ikke i skrapbransjen, sier Cook.

Han forteller videre at det er et segment i markedet som alltid vil ha et produkt som gjør mye for dem, og at han vil «kjempe som en gal» for disse kundene.

– Jeg kommer ikke til å miste nattesøvnen på grunn av det andre markedet, fordi det er ikke det vi er i, sier Cook.

Les også: – iPhone 5C gir bort markedet til Samsung

(Kilde: Bloomberg Businessweek)

annonse