Tek.no

Nyhet

Nokia 6760 kommer til Europa

21 Juli 2009 15:30

Det blir (dessverre?) mer og mer vanlig at mobiloperatører får sette navnet sitt på nye mobiler som kommer på markedet. Eksempelvis ble en ny Nokia-mobil presentert i USA som AT&T Nokia Surge i forrige uke. Nå viser det seg at den samme telefonen også vil komme i europeiske butikkhyller, men da under navnet Nokia 6760 Slide og med bedre kamera. Ser vi bort fra Chess’ generisk merkede mobiler (Xzite, for eksempel), blir Nokias europeiske navn på den nye mobilen mer i tråd med det vi er vandt med i Norge.

Nokia 6760 Slide er, som navnet tilsier, en skyvemobil. En gledelig nyhet er at mobilkameraet har blitt oppjustert fra 2- til 3,2-megapiksler for den europeiske utgaven, ifølge SlashGear.

QWERTY-taster
Den nye Nokia-mobilen har en QVGA LCD-skjerm på 2,4 tommer, støtte for 3G, og et uttrekkbart QWERTY-tastatur. Den har også A-GPS, 3,2-megapikselkamera, og kjører operativsystemet Symbian Series 60. En interessant detalj er at nettleseren i Nokia 6760 Slide støtter Flash for videostreaming.

Utseendemessig ser Nokia 6760 Slide nesten identisk ut som telefonen som ble presentert under navnet AT&T Nokia Surge, men den amerikanske operatørens egne knapper og logo er heldigvis fjernet i den europeiske utgaven.

Mobilen kommer til Europa i løpet av tredje kvartal og den forventede prisen blir 199 euro – 1 800 kroner – før eventuelle skatter og subsidier.

Les også
De heftigste mobilryktene
Les også
Krisen fortsetter
Les også
Sniktitt på Nokia N86
Les også
Nokias mest robuste til nå
Les også
Nokia med Android i år
annonse

Les også