Til hovedinnhold

Bli med på Spotify-fest

For en stund siden ble tjenesten Spotify lansert. Teknofil testet da tjenesten og ga den en god firer. I ettertid har vi tatt med tjenesten på en ekte fest og vi må nok pent la tjenesten få litt mer glans.
Her kan du lese vår første test av Spotify.
Vi har fått 20 invitasjoner for å dele ut til våre lesere. Se i bunnen av artikkelen hvordan du kan få en invitasjon.

Fremtidens musikkløsning

Tjenesten Spotify er en lovlig musikkløsning hvor all musikken tjenesten har tilgang til ligger lagret på nett. Du kan ikke laste ned musikken, men spiller den direkte av via et nedlastbart program. Som vi har påpekt i vår tidligere test fungerer tjenesten svært godt. Den er brukervennlig, og både søk og avspilling skjer uten opphold. Så lenge du har nettilgang er tjenesten ekstremt god. Men hvordan ville den overleve en ekte fest, med et bredt utvalg av musikkønsker og høye krav? Vi kan si det først som sist: Vi er overbegeistret.


Vi tok med Spotify på fest, og det angrer vi ikke på. Tvert imot.

Vil bli invitert igjen

For fy dundrande meg så kjekt dette var. Vi skal helst holde oss unna fy-ord i pressen, men Spotify vil garantert få bli med på flere fester. Tjenesten fungerer litt som den gode vennen du tar med som alle liker, og som senere gjerne blir invitert på neste fest bak din rygg. CD-samlingen ble raskt forkastet og fra nå av er den bærbare maskinen konstant koblet opp mot stereoen i stua.

På forhånd hadde vi satt opp en god spilleliste for festen, men for å si det mildt ble den kjapt raskere utover kvelden. Når gjestene forstod at her var ikke musikken begrenset til mitt lokale bibliotek, men at det her var snakk om åpne dører til musikkens verden, så og si rant musikken inn. Og det var lite som det ble søkt etter som tjenesten ikke har på plass.


Vår spilleliste ble kjapt lenger i løpet av kvelden.

Har neste hele VG-lista inne

Noen storheter, som Metallica, AC/DC, Beyoncé og Katy Perry ligger inne med lite innhold på tjenesten. Metallica lå inne tidligere, men har senere trukket sin lisens forklarer Spotify, det er tydeligvis ikke alle som vil være med på denne musikalske revolusjonen. Derimot viser en kjapp sjekk at Spotify er godt oppdatert ikke bare på gammel musikk, men også på det nyeste som kjøpes i butikkene i dag. En rask sjekk opp mot VG-lista viser at 15 av 20 singler er tilgjengelige på Spotify. Kun Beyoncé, to sanger av Kate Perry, Vamp og T.I. mangler. Ellers finner du både The Killers, Britney Spears, Lady Gaga og Pink i systemet. Her skal du være veldig spesiell om du ikke klarer sette sammen en spilleliste som du faktisk liker å høre på.


16 av 20 sanger på VG-lista hadde fått plass i Spotifys bibliotek.

Ikke perfekt, men super festvenn

I vår tidligere test påpekte vi at vi gjerne ser at tjenesten videreutvikler sin sosiale funksjon slik at du enklere kan dele spillelister og musikktips med venner. Vi vil gjerne også se at tjenesten kommer med en nedlastningsfunksjon slik at musikken kan tas med på veien. Foreløpig er det heller ingen applikasjon på plass for Iphone eller andre mobiltelefoner. Spotify sier de jobber med slike løsninger, men det vil nok ta sin tid. Vi står fortsatt for at tjenesten har stort utviklingspotensial. Perfekt er den ikke, men som en festvenn er den helt klart en slager. Selv er vi ikke i tvil om hvilken tjeneste som skal bli med oss på fest neste gang. Du kan også få bli med.


Bli med! Vi har 20 invitasjoner å dele ut til våre lesere.

Bli med på festen

Vi har nemlig fått 20 invitasjoner til tjenesten å dele ut til våre lesere. Her gjelder prinsippet førstemann til mølla, så send en mail til olemorten@teknofil.no om du ønsker tilgang til Spotify.
Tjenesten er foreløpig i betaversjon og du må derfor ha en slik invitasjon for å få gratis tilgang. Du kan også velge å betale 99 kroner for tilgang i en måned, vi kan trygt anbefale å betale disse 99 kronene neste gang du planlegger fest.

Mer om
annonse