Til hovedinnhold

Nå innskrenker Spotify utvalget

På kort tid har den svenske tjenesten Spotify rukket å bli svært populær. Tjenesten tilbyr helt lovlig streaming av musikk på en meget brukervennlig måte. Utvalget av musikk har så langt vært over all forventning, men nå kan moroa være over.

Må forholde seg til nasjonale avtaler

Spotify melder nemlig nå at de vil innføre begrensninger både på utvalget og på hvem som kan få tilgang til musikken via tjenesten. Dette vil skje på grunn av at rettighetene til mye av musikken er forskjellig fra land til land.
- Disse forandringene vil skje slik at vi kan få på plass de korrekte restriksjonene for våre avtaler med plateselskapene. Noen sanger vil kun spilles i noen land. Dette betyr at hvis du deler sanger med venner fra andre land, så er det mulig de ikke vil kunne spille de av, skriver Spotify på sin blogg.

Mange artister utgis av forskjellige selskap i forskjellige land. Dette medfører at noen land har Spotify avtaler og rett til å distribuere musikken. I andre land er disse rettighetene derimot ikke på plass. Dette kan medføre at musikk du i dag har lagt inn i dine spillelister neste uke ikke vil være tilgjengelige.

Har millioner av sanger på lager

Spotify har lenge jobbet for å øke sitt bibliotek og anser dette som et lite steg tilbake. De lover samtidig at musikkbiblioteket fra nå av kun vil øke i omfang.
- Vi har allerede lisens på musikk fra de store plateselskapene og mesteparten av de små. Vi har dermed tilgang på millioner av sanger som vi fortsatt kan legge inn i Spotify, skriver de på bloggen.
Spotify er fortsatt i testfasen og det foregår fortsatt tester på hvordan reklame kan integreres i tjenesten, likevel er den svært populær allerede nå. Fortsatt krever det invitasjon for å ta i bruk musikktjenesten Spotify, men om du vil prøve ut tjenesten kan du sende en mail til Teknofil på adressen olemorten@teknofil.no da vi har invitasjoner vi har mottatt for å kunne dele med våre lesere.

Mer om
annonse