Tek.no

Nyhet

Her er Intels neste mini-PC

Broadwell-drevne «NUC 2.0» har nå fått et ansikt.

Intel
15 Des 2014 14:19
annonse

Brikkegiganten Intel introduserte sitt NUC-konseptet – Next Unit of Computing – allerede i 2012, men de små datamaskinene har nok strengt tatt kun slått an hos entusiastene.

I våre øyne har viftestøyen vært ett av de største ankepunktene mot å gå for en slik tass – varme prosessorer i et lite kabinett betyr gjerne små og støyende vifter. Men det trenger heller ikke være slik. Et litt større karosseri kan fint skyfle unna vanlig varmeutvikling uten å høres.

Med Intels kommende Broadwell-prosessorer er det dog et større potensiale for mer strømgjerrige plattformer. Et eksempel er Core M-prosessoren, som er ment å bli passivt kjølt.

Det nye hovedkortet.Foto: Intel

Og nå har de første bildene av nettopp NUC 2.0 eller «Rock Canyon» dukket opp – og det på Intels egne hjemmesider.

Tre forskjellige kabinetter

Om innmaten vet vi litt fra før. Hovedkortet kommer med påloddet prosessor og har plass til to SO-DIMM DDR3L minnemoduler. En SATA 6GB/s lar deg koble til en vanlig SSD eller HDD, men du kan også koble til en M.2-SSD i stedet – eller i tillegg.

annonse

Dette betyr at du ikke nødvendigvis trenger et NUC-kabinett med plass til en 2,5-tommers HDD eller SSD, og derfor vil også Intel la deg få velge mellom to typer sittende og ett stående kabinett. De to førstnevnte har to USB 3.0-porter i front, hvorav den ene kan gi strøm også når NUC-en er avslått. Du kan med andre ord også bruke den som en ren USB-lader.

Tre nye kabinetter.Foto: Intel

Om de faktiske Broadwell-prosessorene vet vi bare at det skal være en modell med Core i3-utgave og en med Core i5, begge med to kjerner. En enkjernet Celeron-utgave skal også være på trappene.

For verdens støyallergikere dreier spørsmålet seg mye om hvor god kjøling de forskjellige kabinettene gir, og om det er flere enn Celeron-versjonen som vil kunne klare seg med passiv kjøling.

Dette vil vi nok først finne ut i forbindelse med teknologimessa CES 2015, som går av stabelen i Las Vegas rett over nyttår.

annonse

Liten og god:
TEST: Apple Mac mini >>>

Kilde: TechPowerUp

Les også
Intel stapper mer kraft inn i knøttemaskinen sin
Les også
Zotacs nye minisjarmør får plass i en bukselomme
Les også
Avslørte Intels neste generasjon knøttemaskin
Les også
Denne fullverdige PC-en kan du slenge bakpå skjermen
Les også
Intels nye NUC kan bli en snasen stue-PC
annonse

Les også