Zotacs nye minisjarmør får plass i en bukselomme

«Stasjonær» PC for deg som liker det smått og stille.

Vi vet godt at Zotac liker det smått – for selv om det er to og et halvt år siden vi la fingrene våre den lille Zotac Zbox nano XS AD11 har vi den ganske friskt i minne.

Nå har Hongkong-selskapet snekret sammen en enda mindre modell: Zotac Zbox PI320 pico.

Foto: Zotac

Under det ikke så volumiøse kabinettet har Zotac klemt inn en fullverdig PC. Den har en Intel Atom Z3735F-prosessor – en firekjerner med klokkefrekvens mellom 1,33 og 1,83 GHz – 2 GB minne og 32 GB flashlagring.

Datamaskinen er i stand til å kjøre Windows 8.1, og ettersom prosessoren ved typisk bruk (Scenario Design Power – SDP) ikke vil generere mer enn 2,2 watt, klarer den seg med passiv kjøling.

Det betyr null vifter og null støy.

Surfemaskin eller stue-PC?

Det er naturligvis grenser for hva en tass med 32 GB lagringplass og en Atom-prosessor klarer å utrette. Dette er således ikke en PC du kjøper for å spille med eller drive videoredigering, men det betyr på ingen måte at den er ubrukelig. For nettsurfing, vanlige kontoroppgaver og medieavspilling vil den kunne klare seg greit.

I og med at den er lydløs, vil den passe fint på hjemmekontoret eller som en sekundær «surfe-PC» når du blir lei av viftebråket fra arbeidsstasjonen eller gamingriggen.

Litt mørkt bilde, men her er Zotac Zbox PI320 pico festet på baksiden av en skjerm.Foto: Zotac

Den vil også kunne ta jobben som en rimelig stue-PC for deg uten de store behovene. HDMI-utgangen har 8-kanals lyd i tillegg til bilde, og boksen er utstyrt med tre USB 2.0-porter, microSD minnekortleser og 10/100 Mbit/s kablet nettverk. I tillegg har den IEEE 802.11n trådløst nettverkskort og Bluetooth 4.0 innabords.

Ikke akkurat siste skrik i teknologi altså, men godt nok for vanlig, enklere bruk.

I pakken følger det også med et lite VESA-feste slik at du kan feste datamaskinen bakpå monitoren eller TV-en.

Zotac Zbox PI320 pico skal være tilgjengelig i butikkene fra slutten av denne måneden. Et par norske nettbutikker lister den allerede, og har satt prisen til rundt 1650 kroner.

En annen Zotac-boks ser ut som en ball:
TEST: Den «kuleste» datamaskinen på lenge >>>

Kilde: Liliputing

Les også
Mini-PC skal kjøre både Linux og Android samtidig
Les også
Zotac Zbox Sphere OI520: Den «kuleste» datamaskinen på lenge
Les også
En skikkelig portabel spill-PC
Les også
Zotac Zbox nano XS AD11 Plus: Velutstyrt knøtte-PC sjarmerer
annonse