Til hovedinnhold

Google Pixel skulle egentlig produseres av Huawei...

...men da kineserne ikke fikk logoen sin på telefonen brøt de samarbeidet.

Helt siden ryktene først begynte å komme ble det snakket om at det var HTC som skulle stå bak produksjonen av Googles splitter nye Pixel-telefon. Dette ble langt på vei bekreftet da telefonen faktisk ble lansert, og iFixit kunne også raskt meddele at man på innsiden faktisk fant HTC-logoen godt synlig.

Men nå melder GSMArena at HTC slettes ikke var Googles førstevalg, og heller ble en slags reserveløsning da en annen produsent avslo Googles avtale.

Huawei ville ha med logoen sin

HTC ble valgt foran Huawei da sistnevnte avslo tilbudet.

Produsenten vi snakker om er kinesiske Huawei, som faktisk produserte den – hittil – siste toppmodellen i Nexus-serien, Huawei Nexus 6P. Om det er fordi de da ble godt vant eller om det bare er rent prinsipielt vites ikke, men kineserne avslo altså Googles avtale om å produsere Pixel-telefonene på grunn av en logo. Eller, rettere sagt, mangelen på en logo.

Google Pixel.

I et intervju tyske WinFuture fikk med Colin Giles, Huaweis nestsjef for forbrukermarkedene, kom det frem at Huawei ikke fikk smekke sin egen logo på utsiden av Pixel eller Pixel XL, slik de fikk på Nexus 6P. Dette skal ha vært nok til at de avslo hele tilbudet, og dermed måtte Google se seg om etter nye muligheter.

Valget falt til slutt på HTC, som helt sikkert så gode penger i å produsere en av årets mest omtalte telefoner. Taiwanerne har som kjent vært nede i en økonomisk og salgsmessig bølgedal i svært mange år nå, til tross for at flere av telefonene deres egentlig har vært både pene og gode.

Begrunnelsen bak hvorfor logoen var så viktig for Huawei (rent utenom det åpenbare), var at de hadde et sterkt behov for å markere seg i vestlige markeder. Da var det uholdbart at logoen ikke skulle frontes på Pixel-telefonene, ifølge tidligere nevnte Giles.

Fikk du ikke med deg testen vår av Google Pixel XL?
TEST: Dette er en telefon Apple og Samsung burde se opp for »

(Kilde: GSMArena, WinFuture)

Les også
Billig-versjon av Google Pixel skal være på vei
Les også
Pixel-eiere opplever trøbbel med lyden
Les også
Googles Pixel-telefon oppdateres
annonse