Til hovedinnhold

Dette kan være Google Pixel

Nye og bedre bilder har funnet veien til internettet.

For snart to uker siden kunne vi melde om de første bildene av det som angivelig skulle være Googles kommende brettmobil, kalt «Pixel XL». I august fikk vi også servert et knippe ikke alt for gode bilder av det som skulle være den ordinære Pixel-modellen.

Nå melder imidlertid både GSMArena og PhoneArena om at det er kommet til en rekke nye bilder, og denne gangen av betydelig bedre art. Bildene ble opprinnelig lekket gjennom Twitter-kontoen Haniff:

Dette minner rett og slett mistenkelig om et knippe konseptbilder rett fra produsenten selv, og i motsetning til forrige gang er det ikke noe deksel utenpå.

Dermed kan vi bedre betrakte hele designet, som på flere måter skiller seg en god del fra de eksisterende Google-mobilene Nexus 5X og Nexus 6P.

Litt iPhone-vibber?

Det første som er tydelig ved det nye designet er antennebåndene, som er i samme stil som på eksempelvis iPhone 6S og 6S Plus. Dette nevnes først og fremst fordi det nok er dit det vil skape assosiasjoner, selv om HTC strengt tatt var først ute med dette i sin HTC One M7.

Det andre bildet viser ikke så mye nytt, men vi får se knappeplasseringen, i hvert fall.

Når vi først er inne på HTC, så er det de som ryktes å være årets utvalgte produsent av Google-mobilene. Dermed gir båndene litt ekstra mening, spesielt med tanke på at de ligner veldig på det vi finner i HTC One A9.

Slik skal en av de nye Pixel-telefonene bli seende ut, ifølge ryktene.

Designet ellers minner også veldig om nevnte HTC-modell, med en unibody-konstruksjon i matt aluminium og avrundede hjørner. Øverst på baksiden er det imidlertid en stor, blank flate av glass eller plast, som huser hovedkamera og en stor, rund fingeravtrykksleser.

På aluminiumen under den blanke flaten er det en velkjent G-logo, istedenfor den vante Nexus-logoen.

Ellers er også både volum- og strømknapp plassert på høyre side, men de andre sidene av telefonen får vi ikke se. Om dette er Pixel eller Pixel XL er også uvisst, men det i alle fall samme telefon bare i to forskjellige farger.

Et bilde av grensesnittet også

I tillegg til bildene av selve telefonen har vi også fått tak i et bilde av fronten med Googles nye grensesnitt på plass.

Dette bildet ble lekket via den nokså kjente Twitter-kontoen @evleaks, og da er det som alltid den som oftest svært treffsikre ryktemakeren Evan Blass som står bak informasjonen:

Slik skal det nye grensesnittet bli. Her den vanlige Pixel-modellen.

Ifølge Blass er dette den lille Pixel-modellen, og vi får se en særdeles ryddig forside uten noe særlig dilldall. Det som er interessant er imidlertid grensesnittet på skjermen, som har endret seg en del fra det vi er vant med fra Android.

For det første er alle ikonene runde. For det andre har man fått en slags egen, tydelig avmerket seksjon nederst på hjemmeskjermen, som ser ut til å kunne dras oppover for å hente mer informasjon. Ellers er det også en noe udefinérbar Google-skyvebryter øverst til venstre, samt dato og tid i tynnere fonter enn vi er vant til på høyre side.

Men kanskje mest interessant av alt: de tre bunnknappene har blitt redesignet. Nå er alle fylt inn med hvitt, og den midtre hjemknappen har fått et ytre, halvgjennomsiktig lag.

Utenom dette er det lite nytt å se, men et dypdykk ville nok fort avslørt større forskjeller.

Google har lagt ut dette teaser-bildet til sin lansering 4. oktober.

Begge Pixel-telefonene forventes for øvrig å bli lansert 4. oktober, da Google har hintet kraftig om at de vil holde en mobillansering. Spesifikasjonene forventes å bli heftige, med blant annet Snapdragon 820- eller 821-brikken og 4 GB minne (RAM) på innsiden. Og programvaren? Android 7.1 Nougat, selvfølgelig!

Det er ikke bare fryd og gammen hos Google:
Mange Nexus-brukere sliter etter Android 7-oppdateringen »

(Kilde: GSMArena, PhoneArena)

annonse