Til hovedinnhold

Googles Pixel-telefon oppdateres

Snart trenger man bare å løfte mobilen for å vekke den.

Eirik Helland Urke, Tek.no

Kanskje ikke helt uventet ble Googles første «egne» mobiltelefon Pixel godt mottatt på markedet, også her på verket, og nå har det dukket opp ytterligere et par gode argumenter for folk som sitter på gjerdet. Telefonen får nemlig et par nye funksjoner som mange trolig vil sette pris på.

Som blant andre Droid Life melder har Google begynt å rulle ut en oppdatering til Pixel som blant annet byr på den såkalte «løft for å vekke»-funksjonen.

Aktivér ved å vippe telefonen

Denne funksjonen innebærer at man ikke trenger å trykke på hjem-knappen for å aktivere skjermen, men kan simpelthen bare løfte og vippe telefonen for å få den igang. Apple lanserte for øvrig en tilsvarende løsning med sitt nye operativsystem iOS 10. Hvordan denne fungerer ser du i videoen nederst i artikkelen.

I tillegg til denne funksjonen byr den nye oppdateringen også på muligheten til å dobbelttrykke på skjermen mens den er i dvale for å kjapt sjekke varslinger på mobilen.

Begge de nye funksjonene må visstnok aktiveres manuelt i innstillingsmenyen. Foreløpig skal det kun være kanadiske brukere som har fått tilgang til den nye oppdateringen, og det er ennå uvisst når funksjonene vil bli tilgjengelig for alle brukere. Google ser ikke ut til å ha kommet med noen offisielle bekreftelser ennå.

iFixit tok nylig Pixel-telefonen fra hverandre: Så enkel er telefonen å reparere »

annonse