Nyhet

Razer vil virkelig la deg kjenne kampen

HyperSense er et slags «haptisk økosystem».

Husker du Razer Nari Ultimate – gaminghodesettet med innebygd vibrasjonsteknologi? Vel, gjengen fra Razer har tydeligvis på ingen måte tenkt å stoppe med det, og lanserer like godt idéen om et helt økosystem med vibrerende dingser.

Razer Nuri Ultimate.

Moroa kaller de Razer HyperSense, og dette skal være hva de selv kaller et «high-fidelity haptics ecosystem». Tanken bak er at inntrykk fra spill ikke bare skal komme via syn og hørsel, men at også følelsessansen skal aktiveres, da ved hjelp av vibrasjoner.

Dette kan bygges inn i slikt som spillmus, tastaturer, gamingstoler, hodesett og andre dingser vi bruker under spilling. Ved hjelp av programvare skal systemet tolke lyder og få enhetene til å reagere – eksempelvis på angrep som kommer fra en spesiell side eller for å simulere bruk av forskjellige våpen.

Langt fra noe sikkert

Razer viser nå fram et HyperSense-oppsett på årets CES-messe i Las Vegas, men det slett ikke sikkert det kommer til å bli noe særlig mer enn dette.

For at noe slikt skal kunne komme ut av startgropa, må det være bra nok og støttes av mange nok produkter. Sånn sett er nok Razer også avhengige av at andre produsenter er med på leken og bygger inn teknologi som kan gi ønskede haptiske tilbakemeldinger i sine produkter.

For dette er ikke den første gangen vi har sett produkter som har lovt oss enda heftigere spillopplevelser gjennom følelsessansene – uten at det har kommet noe særlig mer ut av det.

Om Razer vil ha mer hell med sitt økosystem gjenstår å se.

Har lagd tastatur/mus-pakke for sofaspilling:
Dette er Razer Turret for Xbox One >>>

(Kilde: SweClockers)

Les også
Razer-brødrister blir en realitet etter år med masing fra fans
Les også
Razer skal begynne å lage spillskjermer – viser frem lekker modell på CES
Les også
Nå skal Razers lysplattform Chroma inn i... biler
Les også
Razer slipper spillhodetelefoner du virkelig skal kunne kjenne
annonse