Razer slipper spillhodetelefoner du virkelig skal kunne kjenne

Razer Nari Ultimate har vibrasjonsteknologi innebygd.

Spillutstyrsprodusenten Razer har dratt duken av hodesettet Nari – som vil dukke opp i tre varianter: Nari, Nari Essential og Nari Ultimate. Men mens de to førstnevnte vil kunne betraktes som «bare nok et gaminghodesett», har Nari Ultimate en spesiell egenskap som ikke akkurat er dagligdags i hodetelefoner.

Sammen med Lofelt, et tysk selskap som spesialiserer seg på haptisk teknologi, har nemlig Razer lagd noe de kaller HyperSense. Med dette begrepet prøver de å fortelle at hodetelefonene kan gi deg haptisk tilbakemelding, altså vibrasjoner du kan føle.

Razer Nari Ultimate.

Noe som virkelig kan gi et ekstra kick i heftige spill.

Kombinert med rette drivere hevder Razer også at HyperSense kan gi «multidimensjonal» haptisk respons og bidra til bedre posisjonsfølelse uten å egentlig ha behov for et stereolydbilde. Om det stemmer gjenstår å prøve.

Ikke bare for gamere

Men det er ikke bare i spill at Razer HyperSense skal kunne ha noe for seg. Teknologien skal visstnok også fungere fint med slikt som musikk og film da teknologien ganske enkelt «oversetter» lydsignalene i sanntid.

Ultimate-utgaven av Nari har i tillegg fått THX Spatial Audio med simulert 360-graders lyd, de kan brukes både som trådløse og kablede hodetelefoner og har øreklokker med «cooling gel» og gjemte kanaler som skal gjøre det mer behagelig å ha på seg briller samtidig.

Razer Nari skal allerede være til salgs, mens den rimeligere Essential og den dyrere Ultimate vil slippes senere i høst. Prisene er oppgitt til 100 euro for Nari Essential, 150 euro for Nari og 200 euro for Nari Ultimate.

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Razer vil virkelig la deg kjenne kampen
Les også
Sennheisers nye spillhodetelefoner har fått Dolby surround
Les også
Razer Blade 15 med GTX 1070 Max-Q: Rå spillytelse og overlegen byggekvalitet sikrer anbefaling for Razers første «norske»
Les også
Ventetiden er over: Razer satser for fullt i Norge
annonse