Til hovedinnhold

Google-nettbrett kan få avanserte 3D-sensorer

Kartlegger omgivelsene rundt deg.

shutterstock.com

Tidligere i år kunne vi fortelle at Google jobber med en prototype på en mobiltelefon som kan måle og oppdage alt som skjer rundt deg. Prosjektet går under navnet Project Tango. Ifølge teknologisjefen for prosjektet, John Lee, var tanken at mobilen skal få en menneskelignende romforståelse.

Nå er teknologien videreført til nettbrett, og produksjonen av prototyper starter allerede neste måned, melder Wall Street Journal.

250 millioner målinger i sekundet

Nettbrettet kommer utstyrt med en skjerm på 7 tommer, to kameraer på baksiden, infrarøde dybdesensorer og avansert programvare for bildebehandling, ifølge anonyme kilder avisen har snakket med.

Sensorene foretar over 250 millioner målinger hvert sekund for å få til realistisk kartlegging av omgivelser og bevegelser. 3D-modellen som kommer ut av dette vil for eksempel kunne gjøre hjemmet ditt til en del av dataspill-opplevelsen, ifølge cnet.com.

I en samtale med slashgear.com i mars i år fortalte John Lee blant annet om hvor nøyaktige målingene er. Etter å kun ha brukt kameradelen til å kartlegge to separate etasjer med fem etasjer trapper mellom seg, kunne prototypen av smartmobilen skilte med et avvik på bare 1 prosent. Dybdesensoren hadde angivelig et avvik på 0,6 prosent i forhold til en profesjonell lasermåler.

En prototyp av Project Tango på mobil.Foto: Google

Uklare bruksområder

Prototypen av smartmobilen viser hvordan teknologien kan hjelpe synshemmede, lede deg til ønsket produkt i butikklokaler og benyttes til dataspill, har Google fortalt Wall Street Journal.

Imidlertid ligger utviklingen innen teknologi ofte foran tankene om hva vi ønsker å bruke den til, noe nettbrettet er et eksempel på.

– Det er kritisk å først åpne teknologien for utviklere, da nøkkelen til suksess er å overføre teknologien til praktisk nytte, sier Bryan Ma, analytiker ved analysebyrået IDC.

Og det er nettopp det Google gjør når produksjonen av 4 000 prototyper av nettbrettet starter neste måned. Nettbrettene skal antakelig deles ut ved Googles årlige utviklerkonferanse, slik at utviklerne kan eksperimentere videre med produktet.

Les også: Google mer verdt enn Apple

(Kilder: online.wsj.com, cnet.com, slashgear.com)

annonse