Tek.no

Guide

HTPC trinn for trinn - del 5

10 Apr 2005 11:44

Innledning

Jeg har tidligere uttrykt at fra og med denne artikkelen blir det mer HTPC-sentrert, og ikke så generelt som artikkel tre og fire, da maskinvaren ble montert og operativsystemet installert. Og det stemmer. Til dels. Jeg skrev vel også i forrige artikkel at det skulle handle om overklokking denne gangen, men av visse årsaker kommer ikke det før i neste artikkel, sammen med driveroppsett og stabilitet.

Så også denne artikkelen inneholder mye som enkelte sikkert vil anse som for elementært og "under deres verdighet". Likevel, siden artikkelserien tar sikte på å være en så komplett "kokebok" som mulig, hører det med. Ferdig med det. Så får jeg heller tåle den julingen og kjeften som måtte komme i forumet!

Den delen av akkurat denne artikkelen som kanskje er viktigst for sluttresultatet, handler om sikkerhetskopiering. For hvis jeg skal kunne oppfylle løftet mitt om 100 % stabilitet (med det vanlige unntaket for maskinvarefeil), må dette være gjort riktig. Det er ingen vei utenom. Og husk, dere som er så heldige å være gift eller samboer: WAF - Wife Acceptance Factor, på norsk "konefaktor", er i hovedsak avhengig av to ting: stabilitet og brukervennlighet. Hvis ikke disse er til stede, har det absolutt ingenting å si om PC-en ser ut som en CD-spiller fra NAD (!) eller et monster fra funkisperioden. De aller fleste koner, kjærester og samboere har ingen som helst toleranse for tekniske feil, uansett hva dataoperatørens forklaringen er.