Artikkel

Denne gjør det mye morsommere å spille på iPhone og iPad

SteelSeries Stratus tar mobilspillene til et nytt nivå.

En av nyhetene i Apples iOS 7 var støtte for eksterne spillkontrollere, slik at du kan spille spill på iPad og iPhone uten å være avhengig av lite brukervennlige skjermkontroller.

SteelSeries Stratus er en av de første trådløse spillkontrollerne med iOS 7-støtte, selv om også andre produsenter – blant andre Logitech – har denne typen produkter nå. Vi har tatt en kikk på Stratus.

Foto: SteelSeries

Liten og søt

Stratus-kontrolleren er mindre enn en iPhone – selv om den riktignok er ganske mye tykkere. Den ser ut som en vanlig spillkontroller med D-pad, to analoge joysticks, fire «action»-knapper, samt fire tilleggsknapper foran på spillkontrolleren.

Du kobler spillkontrolleren til iPhone-en eller iPad-en som en hvilken som helst annen Bluetooth-enhet. Du må ha en iPhone 5, 5C eller 5S, eventuelt en iPad mini med Retina, iPad Air eller 4. generasjon iPad eller nyere.

Langt fra alle iOS-spill støtter denne typen spillkontrollere, ettersom dette er en forholdsvis ny funksjon i iOS. SteelSeries har laget en liste over kompatible spill på denne siden. I skrivende stund ligger det 137 spill på listen.

Foto: SteelSeries

Multiplayer

Du kan koble inntil fire Stratus-kontrollere til én iOS-enhet. Små lysdioder viser antallet enheter som er koblet til samtidig.

Det er kanskje ikke spesielt praktisk å la fire spillere spille sammen på en liten iPhone-skjerm, men bruker du en iPad kan det fungere. Du har selvfølgelig også mulighet til å sende bildet til en TV via AirPlay hvis du har en Apple TV – eventuelt bruke en adapter for å få bildet til TV-en via HDMI.

Les vår guide: Slik får du bilde fra mobil til TV (Tek Ekstra)

Foto: SteelSeries

Ifølge SteelSeries skal batteriet holde til rundt 10 timer med spilling. Lading tar et par timer, og skjer via en vanlig Micro-USB-kabel.

Det følger med et deksel som beskytter knappene, samt en liten tøypose til å oppbevare spillkontrolleren i. Dekselet kan festes på baksiden av spillkontrolleren, for å gjøre den litt tykkere slik at du får bedre grep.

Vi har ikke gjort noen grundig test av SteelSeries Stratus, men har prøvd den litt. Førsteinntrykket er veldig godt. Kontrolleren ligger godt i hånden, og den virker presis. Mangelen på spill er kanskje det største ankepunktet, men utvalget blir heldigvis stadig bedre.

Spillgrafikk på mobile dingser kan bli mye mer realistisk:
Ny prosessor gir knallgrafikk på mobil og nettbrett »

Les også
Mobiltilbehør til nytte og fornøyelse
Les også
iPhones fingersensor har akkurat blitt bedre
Les også
Nettkjempen Amazon har lansert Apple TV-konkurrent
Les også
Razers spillbærbare får rå oppløsning og masse kraft
Les også
Apple TV har blitt oppdatert
Les også
Slik strømmer du video til TV-en din trådløst
Les også
Det er på tide å oppdatere iPhonen
Les også
Bygg en robot av mobilen din
Les også
Få bildet fra mobilen til TV-en
Les også
Visste du at Apple har laget kamera og spillkonsoller?
annonse