Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Gaming

TestLogitech G303

Rå spillmus for de med høye krav

G303 har en av de mest presise sensorene på markedet og innfrir forventingene i vår test.

Logitech

Logitech er en erfaren traver i spillmusmarkedet og står bak klassikere som MX518, MX1000 og oppfølgerne G400 og MX Revolution. I dag er det flere dyktige konkurrerende produsenter enn noen gang, og det kan være vanskelig å skille klinten fra hveten når du skal plukke en spillmus fra mengden.

Den nyeste musen fra Logitech har fått det fulle navnet G303 Daedalus Apex og bygger videre på G302 Daedalus Prime. Mens G302 er beregnet til MOBA-spill som Dota 2 og Heroes of the Storm, sikter G303 seg inn på skytespill hvor museføringen er betydelig raskere.

Utprøvd oppskrift med nye ingredienser

Logitech G303 kan stille med ny optisk sensor, fargebelysning på begge sider, smidigere kabel og to ekstra museføtter over G302. Den har beholdt samme kompakte, symmetriske form med to tommelknapper på venstre side og ser på utsiden ganske lik ut. Den er bred over toppen og kort i lengden, med bratt krumming ned fra det relativt høye toppunktet. Vi kan si med en gang at formen vil passe som et blinkskudd for noen og et bomskudd for resten; undertegnede ble raskt begeistret over formen, men de med store labber bør absolutt teste i butikk før kjøp.

Tar vi en nøyere titt på det fysiske ytre finner vi lite utvalg knapper, inkludert to tommelknapper og en knapp bak scrollehjulet for å skifte mellom 5 DPI-nivå. Museknappene har ypperlig taktil følelse og scrollehjulet er likeså i toppsjiktet. Det har akkurat passe nedtrykksmotstand og liten rullemotstand, men det er fortsatt lett å ha kontroll over hvor mange linjer du vil rulle.

På stumpen er det RGB-lys som kan lyse i 16,8 millioner farger og settes til å pulsere eller rotere gjennom fargepaletten. Musa veier inn på rundt 90 gram og dermed en lettvekter i klassen, og uten mulighet for å øke vekten er den definitivt beregnet på de som foretrekker lette mus.

En av de beste sensorene på markedet

Under musen finner vi en bråte museføtter og den viktigste komponenten i hele pakken – den optiske sensoren. G303 har samme sensor som G502 Proteus Core, nemlig Logitech's PMW3366 som byr på 200 til 12000 DPI i steg på 50. I tillegg er sensoren den raskeste på markedet, og da snakker vi ikke om DPI men sporingsytelse – hastigheten du kan bevege musen før sensoren begynner å hoppe over målepunkt. Sporingsytelsen er spesielt viktig i skytespill, hvor det er vanlig å bruke lav oppløsning og raske bevegelser på musa.

De aller færreste klarer å nytte 12000 DPI – undertegnede bruker rundt 900 DPI i spill – det viktigste med en sensor er at resultatet på skjermen stemmer overrens med det du faktisk gjør på musematta.

Vi testet musa i Starcraft 2, Dota 2 og Counter Strike: Global Offensive og kan bekrefte påstandene fra Logitech. Det var ikke mulig å fremkalle akselerasjon eller skipping, og sensoren presterte knirkefritt. Sensoren taklet alle typer overflater, men likte seg naturligvis best på plast- og tøymatter. Vi ble raskt kjent og vant med musen og endte opp med å bruke den i klogrep, men den føles fort litt i minste laget hvis du hviler hele håndflaten på musa.

Programvaren gir deg det du trenger, men ikke mer

Belysning, DPI- og knappeprofiler kan konfigureres i programvaren til Logitech, som byr på et rent og enkelt grensesnitt uten sære og overflødige funksjoner. Vi savner muligheten til å justere løftedistansen manuelt, men denne er angivelig automatisk konfigurert i overflatejusteringen – en kort prosess du kan gå gjennom for å justere sensoren til den spesifikke overflaten du bruker. Det finnes ferdige profiler for Logitech's egne musematter, G240 og G440, men vi fikk best resultat med fabrikkinnstillinger.

Belysningen gir dype og rike farger og tilfører ikke noe annet en pen kosmetikk, og om du ønsker kan denne deaktiveres helt.

Litt i dyreste laget

G303 er en særdeles god mus. Kvalitetsfølelsen er bra, og den gjør en utmerket jobb til det den er laget til: skytespill. Den er lett, har en svært presis sensor uten lyter og blir lett undertegnedes favorittmus til alle former for spilling. Her får du akkurat det du trenger uten overflødig dill. Det er to ting å legge ekstra godt merke merke til: formen og prisen. Formen til G303 passer definitivt ikke til enhver hånd, så vi anbefaler sterkt å teste før du langer ut 650 kroner. Prisen er helt i øvre sjiktet for en slik mus, men om formen passer er det absolutt et anbefalt kjøp.

Vi kan også nevne Logitech G502 som bruker samme sensor og koster en hundrelapp mindre, og Corsair M65 RGB som koster cirka 570 kroner, men det aller viktigste er å finne en mus som passer godt i hånden.

Logitech hevder de også har verdens raskeste spilltastatur:
Les testen av Logitech G910 Orion Spark her »

Logitech G303
9
Imponerende
Anbefalt

Logitech G303

9
Imponerende
sitatSvært presis spillmus hvor alt stemmer overens, men formen er ikke for alle

Fordeler

 • +
  Svært presis optisk sensor med høy DPI og sporingsytelse
 • +
  God taktil følelse på knapper og skrollehjul
 • +
  Glir lett

Ting å tenke på

 • For liten for store hender
 • Formen passer ikke for alle
annonse
Logitech G303 Daedalus ApexI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager
annonse