Tek.no

Nyhet

– Dette er verdens mest avanserte spillmus

Razers nye modell har blant annet superhøy oppløsning.

Kritchanut/Shutterstock.com, Razer
23 Juni 2015 20:00

En av spillbransjens største begivenheter, E3-messen i Los Angeles, ble avholdt forrige uke, og i tillegg til massevis av spill ble det også avduket ymse spillrelatert maskinvare. Utstyrsprodusenten Razer benyttet for eksempel anledningen til å dra sløret av det de kaller «verdens mest avanserte spillmus».

Den nye trådløse musen er en oppgradert utgave av den eksisterende modellen Razer Mamba, som allerede har vært på markedet en del år, og skal blant annet by på usedvanlig høy presisjon.

16 000 DPI

Innabords har musen en splitter ny lasersensor som ifølge Razer leverer en oppløsning på meget respektable 16 000 DPI (punkter per tomme), som noe mest sannsynlig gjør at musen kvalifiserer til den mest høyoppløste på markedet akkurat nå.

Razer Mamba og dokkingstasjonen. Foto: Razer

Det kan nok også kanskje hevdes at dette kvalifiserer til en noe «unødvendig» høy oppløsning. Razer skriver imidlertid at musen skal være optimalisert for bruk med flere skjermer samtidig, samt høytoppløste skjermer, noe som gjør den høye DPI-en mer meningsfull.

I tillegg til dette har musen også den nyttige egenskapen at man justere DPI-en i trinn på kun 1 DPI av gangen, i stedet for de vanlige trinnene på 50, noe som legger til rette for mye høyere grad av finjustering av oppløsningen.

Lav løfteavstand og justérbar klikkraft

En annen egenskap som skal tjene spillerne er at musen har en lav løfteavstand på kun 0,1 millimeter. Løfteavstand vil si hvor høyt du må løfte musen før den slutter å spore bevegelsene, og jo lavere denne er, jo lettere er det å for eksempel holde siktet stabilt i skytespill når du flytter musen.

Musen kommer også med noe som heter «Adjustable Click Force»-teknologi, som innebærer at man kan justere den nødvendige nedtrykkskraften på museknappene for å tilpasse denne til ulike preferanser og spilltyper. Utover dette bedyrer Razer at musen har solid ergonomi for lange spilløkter.

Av andre tekniske spesifikasjoner har musen en responstid på 1 millisekund, 9 programmérbare knapper og kommer med en magnetisk dokkingstasjon for lading. Vekten er på 125 gram. Prisen er oppgitt til 180 euro, rundt 1600 kroner, men norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Logitech lanserte også nylig en ny mus: Logitech MX Master lever virkelig opp til navnet sitt i vår test »

Les også
Her er musen for deg som stadig er på farten
Les også
Logitech bytter navn til logi
Les også
Denne musmatten lyser i millioner av farger
Les også
Logitech MX Master: Logitechs nye toppmodell lever virkelig opp til navnet sitt
Les også
Logitech G303: Rå spillmus for de med høye krav
annonse

Les også